Με τη βοήθεια των... ΜΑΤ ξεκινά σήμερα το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με τη βοήθεια των... ΜΑΤ ξεκινά σήμερα το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ
Το συνέδριο που αναβλήθηκε δύο φορές πέρυσι (στην Καλαμάτα και τη Ρόδο) λόγω επεισοδίων, θα περιφρουρήσουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά ανοίγουν την Τρίτη οι εργασίες του 37ου εκλογικού Συνεδρίου της ΓΣΕΕ στο Καβούρι.

Το συνέδριο που αναβλήθηκε δύο φορές πέρυσι (στην Καλαμάτα και τη Ρόδο) λόγω επεισοδίων, θα περιφρουρήσουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς έξω από τον συνεδριακό χώρο αναμένεται να διαδηλώνουν δυνάμεις του ΠΑΜΕ, καταγγέλλοντας την ηγεσία για συνέδριο - παρωδία. Μέσα στον χώρο του συνεδρίου θα υπάρχει περιφρούρηση από συνδικαλιστές, όπως αναφέρει η ΓΣΕΕ.

Με την «βοήθεια» των ΜΑΤ, η διορισμένη διοίκηση της ΓΣΕΕ θα προσπαθήσει να εκλέξει νέα Όργανα Διοίκησης, όπως ορίζει η δικαστική απόφαση και στη συνέχεια θα διοργανώσει συνέδριο θέσεων. Μέχρι τότε ο Γιάννης Παναγόπουλος θα παραμείνει στο «τιμόνι» της Ανώτατης Συνδικαλιστικής Οργάνωσης, καθώς όπως ισχυρίζεται μπορεί να έχει συμπληρώσει 13 χρόνια θητεία, αλλά θα αποχωρήσει μόνο με εσωτερικές διαδικασίες και εφόσον παραδώσει τα «σκήπτρα» στον επόμενο πρόεδρο.

Αντιδράσεις

Η περιφρούρησή του συνεδρίου από τα ΜΑΤ έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών, ακόμη και από την ΑΔΕΔΥ, η οποία χαρακτήρισε το συνέδριο «παρωδία», κατηγορώντας την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ ότι «για μία ακόμη φορά επιβεβαίωσε τον αντεργατικό της ρόλο».

«Να γίνει γνήσιο συνέδριο, με βάση το καταστατικό της ΓΣΕΕ, που αφορά τόσο τη νομιμοποίηση των συνέδρων όσο και τη χρονική διάρκεια του συνεδρίου, προκειμένου να τοποθετηθούν οι παρατάξεις, οι αντιπρόσωποι, να γίνει συζήτηση για τα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους και να αποφασίσουν με δημοκρατικές διαδικασίες... Κανένα συνδικάτο της χώρας να μην νομιμοποιήσει συνέδρια, με ΜΑΤ και κρατική βία. Τα συνέδρια των συνδικάτων είναι υπόθεση των εργατών κι όχι των εισαγγελέων και των αφεντικών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Τα ΜΑΤ και η αστυνομία δεν έχουν καμιά δουλειά στα εργατικά συνέδρια. Ούτε μέσα ούτε έξω. Η παρουσία των ΜΑΤ (εάν και εφόσον συμβεί κάτι τέτοιο) θα κάνει τα πράγματα χειρότερα, θα οξύνει κι άλλο τα πνεύματα, θα μεγαλώσει ακόμα πιο πολύ την πόλωση που υπάρχει» σημειώνει σε δήλωσή του ο επικεφαλής της Αριστερής Παράταξης της ΕΑΚ και μέλος της Ε.Ε. της ΓΣΕΕ Νίκος Φωτόπουλος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider