Επίδομα 534 ευρώ: Έως σήμερα η πληρωμή για τις αναστολές του Μαΐου- Στις 16 Ιουλίου το δεύτερο «κύμα»

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επίδομα 534 ευρώ: Έως σήμερα η πληρωμή για τις αναστολές του Μαΐου- Στις 16 Ιουλίου το δεύτερο «κύμα»
Από τις 16 Ιουλίου θα ξεκινήσουν οι σταδιακές πληρωμές της αποζημίωσης ειδικού σκοπού μηνός Ιουνίου για τους εποχικούς εργαζόμενους στον τουρισμό.

Έως σήμερα Παρασκευή 10 Ιουλίου θα πιστωθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού για τον μήνα Μάιο, στους εργαζόμενους που ήταν σε αναστολή σύμβασης τον Μάιο ασχέτως αν οι επιχειρήσεις τους επαναλειτούργησαν ή ανήκουν στις πληττόμενες βάσει ΚΑΔ, είτε παρέμειναν κλειστές όλο τον Μάιο με κρατική εντολή.

Η αποζημίωση ειδικού σκοπού ανέρχεται σε 534 ευρώ για 30 ημέρες κι εφόσον η αναστολή διαρκεί έναν πλήρη μήνα. Διαφορετικά, υπολογίζεται με ποσό αναφοράς τα 17,8 ευρώ ανά ημερολογιακή ημέρα αναστολής.

Από τις 16 Ιουλίου θα ξεκινήσουν οι σταδιακές πληρωμές της αποζημίωσης ειδικού σκοπού μηνός Ιουνίου για τους εποχικούς εργαζόμενους στον τουρισμό, που υποβάλλουν μονομερή υπεύθυνη δήλωση και δεν έχουν επαναπροσληφθεί. Για τον Ιούνιο οι μη επαναπροσληφθέντες υποβάλλουν μονομερή δήλωση έως τις 31 του τρέχοντος μήνα, για να πληρωθούν στις 16, 23, 30 Ιουλίου, αλλά και στις 6 Αυγούστου.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι καταβολές θα είναι διαδοχικές ανάλογα με τον όγκο των υποβληθεισών δηλώσεων.

Με άλλα λόγια όσοι υποβάλουν τις πρώτες ημέρες την υπεύθυνη δήλωσή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr, θα πληρωθούν και πρώτοι.

Στις 16 και 17 Ιουλίου θα καταβληθούν από το υπουργείο Εργασίας τα χρήματα στους μισθωτούς που συμμετείχαν κατά το δεύτερο 15νθήμερο του Ιουνίου στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, αφού προηγηθούν οι αιτήσεις της Β’ Φάσης στο σύστημα Εργάνη.

Πιο συγκεκριμένα, την επόμενη εβδομάδα θα πιστωθεί η οικονομική ενίσχυση που αντιστοιχεί στο 60% του μισθού που χάνει ο εργαζόμενος λόγω της μείωσης του ωραρίου του, εφόσον ενταχθεί στον μηχανισμό.

Τέλος το διήμερο 27-28 Ιουλίου θα καταβληθεί η ειδική αποζημίωση των 534 ευρώ στους εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τους τελούσαν σε αναστολή κατά τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο και παρατάθηκε η αναστολή τους για τον μήνα Ιούνιο. Μάλιστα η πληρωμή θα γίνει αυτόματα, δίχως να απαιτείται καμμία ενέργεια εκ μέρους των εργαζομένων, παρά μόνο αν επιθυμούν την τροποποίηση στοιχείων τους (π.χ. ΙΒΑΝ).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider