Ποιοι άνεργοι δικαιούνται τα δύο επιπλέον επιδόματα ανεργίας - Υπεγράφη η σχετική ΚΥΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ποιοι άνεργοι δικαιούνται τα δύο επιπλέον επιδόματα ανεργίας - Υπεγράφη η σχετική ΚΥΑ
Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας που υπεγράφη χθες, ανοίγει ο δρόμος για να καταβληθούν τα επιδόματα.

Δύο επιπλέον επιδόματα ανεργίας θα λάβουν όσοι άνεργοι πήραν το τελευταίο επίδομά τους από τον ΟΑΕΔ μέσα στους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο και πλέον έληξε η επιδότησή τους.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργείου Οικονομικών και του υπουργείου Εργασίας που υπεγράφη χθες, ανοίγει ο δρόμος για να καταβληθούν τα επιδόματα στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Όπως δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, η πληρωμή θα γίνει από τον ΟΑΕΔ , αυτόματα στους λογιαριασμούς των δικαιούχων, καθώς δεν χρειάζεται αυτοπρόσωπη παρουσία αλλά ούτε πρόσθετη αίτηση.

Η παράταση αφορά τα επιδόματα ανεργίας και μακροχρόνιας ανεργίας, καθώς και το βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολουμένων. Η δίμηνη παράταση αντιστοιχεί στα εξής ποσά:

  • Δικαιούχοι τακτικής επιδότησης ανεργίας - έως 798,5 ευρώ (έως 399,25 ευρώ, μηνιαίως), προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος
  • Δικαιούχοι βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολούμενων - έως 720 ευρώ (έως 360 ευρώ, μηνιαίως)
  • Δικαιούχοι επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας - έως 400 ευρώ (έως 200 ευρώ, μηνιαίως).

Σημειώνεται πως δικαιούχοι είναι μόνο, όσοι παραμένουν άνεργοι κατά την περίοδο που αντιστοιχεί η παράταση. Επιδοτούμενοι άνεργοι που ξεκίνησαν να εργάζονται στο διάστημα, μετά τη λήξη της επιδότησής τους, θα λάβουν αναλογικά μειωμένο ποσό της παράτασης, αντίστοιχο με το χρονικό διάστημα παραμονής στο μητρώο ανέργων, κατόπιν έκδοσης των σχετικών διοικητικών πράξεων.

Διαβάστε επίσης

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider