Πότε πληρώνεται το επίδομα παιδιού και το επίδομα γέννας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πότε πληρώνεται το επίδομα παιδιού και το επίδομα γέννας
Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου πληρώνονται τα επιδόματα από τον ΟΠΕΚΑ.

Αύριο Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου κλείνει προσωρινά η ηλεκτρονική πλατφόρμα «Επίδομα Παιδιού, Α21», προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διασταυρώσεις για να πληρωθεί η τέταρτη δόση για το Επίδομα Παιδιού την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, δηλαδή την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα.

Μέχρι σήμερα Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι - δικαιούχοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους και να κάνουν τυχόν τροποποιήσεις για την τέταρτη δόση του επιδόματος.

Η συνολική δαπάνη που εγκρίθηκε ανέρχεται στα 156.000.000 ευρώ, γι' αυτή την πληρωμή.

Υπενθυμίζεται πως το Επίδομα Παιδιού υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020 και σύμφωνα με την τελευταία φορολογική δήλωση.

Επίδομα γέννας

Στο μεταξύ εγκρίθηκε η πληρωμή δαπάνης ύψους 12.376.000 ευρώ προκειμένου να καταβληθεί το επίδομα γέννας μηνός Σεπτεμβρίου, την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου.

Δικαιούχοι του επιδόματος είναι εκείνοι των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως 31-8-2020, όπως προβλέπει απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση.

Ειδικότερα το επίδομα γέννας καταβάλλεται σε δύο ισόποσες δόσεις των 1.000 ευρώ. Η πρώτη δόση καταβάλλεται τον επόμενο μήνα από τη γέννηση του παιδιού και η δεύτερη δόση μετά από πέντε μήνες από τον μήνα γέννησης του παιδιού.

Διαβάστε επίσης

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider