Ξεκινά από την προσεχή Παρασκευή η πληρωμή των συντάξεων Φεβρουαρίου 2020, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα πληρωθούν όλα τα επιδόματα από τον ΟΠΕΚΑ.

Σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΚΑ, οι συντάξεις του Φεβρουαρίου θα καταβληθούν νωρίτερα, για τη διευκόλυνση των συνταξιούχων λόγω της μεγάλης χρονικής περιόδου που μεσολαβεί από τη  πληρωμή των συντάξεων του Ιανουαρίου. 

Έτσι οι συντάξεις των μη-μισθωτών (ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ) θα καταβληθούν την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου, αντί της 28ης Ιανουαρίου.

Την ίδια ημέρα θα πιστωθούν όλα τα Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά επιδόματα από τον ΟΠΕΚΑ.

Όσο για τις συντάξεις των μισθωτών (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Δημόσιο, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, Τράπεζες, ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ), θα καταβληθούν την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου, αντί της 30ης  Ιανουαρίου.

Τα επιδόματα

Την Τρίτη 28 Ιανουαρίου ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει το Επίδομα Ενοικίου (Στεγαστικής Συνδρομής), το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το Επίδομα Ανασφαλίστων Υπερηλίκων και το Επίδομα Ομογενών. Τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα στους λογαριασμούς των δικαιούχων από την προηγούμενη μέρα το απόγευμα.

Ο ΟΠΕΚΑ θα προχωρήσει και σε εμβόλιμη πληρωμή του επιδόματος παιδιού, η οποία θα αφορά μόνο όσους έχουν υποβάλλει αίτηση από την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου έως τις 15 Ιανουαρίου 2020.

Υπενθυμίζεται ότι με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας,  η τελευταία εργάσιμη κάθε μήνα θα είναι στο εξής η ημέρα καταβολής όλων των προνοιακών επιδομάτων.