Αυξάνεται το κονδύλι για το επίδομα θέρμανσης

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυξάνεται το κονδύλι για το επίδομα θέρμανσης
Με τις εν λόγω διατάξεις καταργείται το ανώτατο όριο της συνολικής δαπάνης, με την οποία επιβαρύνεται ο Προϋπολογισμός κάθε έτους.

Τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει την κατάργηση του ανώτατου ορίου της συνολικής δαπάνης για την παροχή επιδόματος θέρμανσης στους καταναλωτές. Στην πράξη αυτό σημαίνει πως αυξάνεται το κονδύλι για το επίδομα θέρμανσης.

Δείτε εδώ την τροπολογία που προβλέπει την κατάργηση του ανώτατου ορίου της συνολικής δαπάνης για την παροχή επιδόματος θέρμανσης.

Συγκεκριμένα με τις εν λόγω διατάξεις καταργείται το ανώτατο όριο της συνολικής δαπάνης, με την οποία επιβαρύνεται ο Προϋπολογισμός κάθε έτους, αναφορικά με την παροχή επιδόματος θέρμανσης στους καταναλωτές πετρελαίου θέρμανσης. Μέχρι σήμερα το σχετικό πλαφόν ήταν στα 58 εκατ. ευρώ!

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που συνοδεύει την τροπολογία από τις προτεινόμενες διατάξεις προκαλείται σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού πρόσθετη ετήσια δαπάνη από την κατάργηση του ανώτατού ορίου της συνολικής δαπάνης για την παροχή επιδόματος θέρμανσης στους καταναλωτές πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης, το ύψος της οποίας εξαρτάται από την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης.

«Η δαπάνη εκ της αιτίας αυτής για το τρέχον έτος εκτιμάται στο ποσό των 10 εκατ. ευρώ περίπου», σημειώνεται σχετικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.