Μυλωνάς: Διαχειρίσιμα τα «κόκκινα» δάνεια που θα δημιουργηθούν από την πανδημία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μυλωνάς: Διαχειρίσιμα τα «κόκκινα» δάνεια που θα δημιουργηθούν από την πανδημία
«Υπάρχουν λύσεις για τους πελάτες που έχουν χτυπηθεί από την πανδημία», διαβεβαιώνει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας.

«Το ζήτημα των κόκκινων δανείων που θα δημιουργηθούν από την πανδημία θα είναι διαχειρίσιμο», δήλωσε ο κ. Παύλος Μυλωνάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, μιλώντας στο 3rd Athens Investment Forum, με τίτλο: «Χρηματοδοτώντας την Ισχυρή και Βιώσιμη Ανάπτυξη».

Παράλληλα, ο κ. Μυλωνάς σημείωσε πως μέχρι και την στιγμή της κρίσης είχε σημειωθεί μεγάλη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ενώ τόνισε πως υπάρχουν λύσεις για τους πελάτες που έχουν χτυπηθεί από την πανδημία και θα τους δοθεί κι άλλος χρόνος από τις τράπεζες και αναμένεται η απόφαση του επόπτη για αυτό το θέμα μέχρι το τέλος του 2021.

Ο κ. Μυλωνάς ανέφερε ότι η δομή της οικονομίας κυριαρχείται από πολλές μικρές επιχειρήσεις, πολλές από τις οποίες δεν πληρούν τα κριτήρια χρηματοδότησης και υπογράμμισε τη σημασία δημιουργίας μεγαλύτερων και ισχυρότερων επιχειρηματικών σχημάτων.

Ο νέος πτωχευτικός νόμος

Αναφερόμενος στο νέο πλαίσιο διαχείρισης ιδιωτικού χρέους, ο κ. Μυλωνάς τόνισε ότι το θεσμικό πλαίσιο χρειαζόταν αλλαγές. «Ο νέος νόμος πάει προς τη σωστή κατεύθυνση για να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος, αλλά η εμπειρία δείχνει ότι πάσχουμε στην υλοποίηση» υπογράμμισε.

Ο κ. Μυλωνάς συμμετείχε η πρώτη ενότητα του 3rd Athens Investment Forum, με τίτλο: «Χρηματοδοτώντας την Ισχυρή και Βιώσιμη Ανάπτυξη».

Η ενότητα ξεκίνησε με τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα και ακολούθησε συζήτηση με τη συμμετοχή των κ.κ. Φωκίωνα Καραβία, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eurobank, Χρήστου Μεγάλου, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς, Παύλου Μυλωνά, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας και Βασίλη Ψάλτη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Alpha Bank.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider