Τράπεζα Πειραιώς: Πώς επηρέασε η πανδημία τις τιμές των αγροτικών προϊόντων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τράπεζα Πειραιώς: Πώς επηρέασε η πανδημία τις τιμές των αγροτικών προϊόντων
Ο δείκτης των αγροτικών προϊόντων μετρίασε αρκετά τις απώλειες του προηγούμενου μήνα (από –3,96% σε –3,22%).

Ορατός είναι ο αρνητικός αντίκτυπος της πανδημίας στην παγκόσμια οικονομική και εμπορική δραστηριότητα, αναφέρει σε ανάλυσή της η Τράπεζα Πειραιώς.

Τα απογοητευτικά μακροοικονομικά στοιχεία, που ανακοινώνονται σε Αμερική και Ευρωζώνη, καθώς και οι προβλέψεις διεθνών οργανισμών (ΔΝΤ), για παγκόσμια οικονομική ύφεση της τάξης του 3%, είναι ένα πρώτο δείγμα των αρνητικών επιπτώσεων του Covid-19.

Παρά τις δυσοίωνες αυτές εκτιμήσεις καταγράφηκε σημαντική ανάκαμψη στις διεθνείς αγορές αξιών.

Ειδικότερα ο δείκτης των αγροτικών προϊόντων μετρίασε αρκετά τις απώλειες του προηγούμενου μήνα (από –3,96% σε –3,22%). Σημαντικές θετικές αποδόσεις κατέγραψαν το ακατέργαστο ρύζι, ο χυμός πορτοκαλιού, τα βοοειδή και το βαμβάκι. Κρίσιμοι ανασταλτικοί παράγοντες της εξελικτικής πορείας, γενικότερα, των εμπορευμάτων, πέρα από το δυνατό δολάριο, θα αποτελέσουν η ενδεχόμενη ένταση στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Kίνας, με τις ΗΠΑ να κατηγορούν την Κίνα για μη σωστούς χειρισμούς στο θέμα της πανδημίας και ένα πιθανό δεύτερο κύμα εξάπλωσης του ιού.

Οι επιπτώσεις από τον κορωνοϊό αποτυπώνονται στις τιμές όλων των αξιών συμπεριλαμβανομένων και των αγροτικών προϊόντων, όπως καταγράφεται στο τεύχος Μαΐου 2020, του Μηνιαίου Ενημερωτικού Δελτίου Τιμών Αγροτικών Προϊόντων της Τράπεζας Πειραιώς.

Το Δελτίο Τιμών Αγροτικών Προϊόντων, το οποίο υλοποιείται για τον Αγροτικό Τομέα της Τράπεζας Πειραιώς από τη Μονάδα Οικονομικής Ανάλυσης & Επενδυτικής Στρατηγικής, απευθύνεται σε εξαιρετικά ευρύ κοινό, που δραστηριοποιείται στον αγροδιατροφικό τομέα.

Δείτε εδώ ολόκληρη την ανάλυση της Τράπεζας Πειραιώς

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider