«Παγώνουν» οι δόσεις των δανείων για τους ιδιώτες

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Παγώνουν» οι δόσεις των δανείων για τους ιδιώτες
Οι τράπεζες λαμβάνουν μέτρα ανακούφισης των δανειοληπτών, με στόχο να παγώσουν τον χρόνο –αποτρέποντας ταυτόχρονα και το «κοκκίνισμα» των ενήμερων δανείων.

Μέτρα στήριξης των ιδιωτών έχουν λάβει όλες οι εγχώριες τράπεζες εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, με την παροχή χρηματοδοτικών διευκολύνσεων και το «πάγωμα» των δόσεων στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων.

Εκτός από την παροχή ρευστότητας ύψους 16 δισ. ευρώ που εξήγγειλαν για εφέτος οι τράπεζες στη χθεσινή τους συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, οι τράπεζες λαμβάνουν μέτρα ανακούφισης των δανειοληπτών, τα οποία στόχο έχουν να παγώσουν τον χρόνο –αποτρέποντας ταυτόχρονα και το «κοκκίνισμα» των ενήμερων δανείων λόγω της πρωτοφανούς κρίσης.

Ας δούμε τι παρέχει κάθε τράπεζα στους ιδιώτες δανειολήπτες για τους επόμενους μήνες:

Alpha Bank

Για τρεις μήνες επεκτείνει την αναστολή των δόσεων η Alpha Bank, με την περίοδο χάριτος να επεκτείνεται έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν τον Μάρτιο για όλες τις τράπεζες, η καταβολή των δόσεων δανείων και καρτών μπορεί να ανασταλεί έως τις 30.6.2020. Οι πελάτες που επιθυμούν να αναστείλουν την καταβολή των μηνιαίων οφειλών τους έως τις 30.9.2020, μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά το αίτημά τους.

Τράπεζα Πειραιώς

Έως τις 30 Ιουνίου ισχύει το μέτρο της αναστολής δόσεων για τους πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς που πλήττονται από την πανδημία.

Εθνική Τράπεζα

Η Εθνική Τράπεζα παρέχει δυνατότητα αναστολής καταβολής δόσεων μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Η διευκόλυνση αυτή ισχύει για όλους τους δανειολήπτες που υπήρξαν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους μέχρι την εμφάνιση της πανδημίας στη χώρα μας, έχουν υποστεί σημαντική μείωση εισοδήματος λόγω της υγειονομικής κρίσης και επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα στήριξης. Οι πελάτες που αντιμετωπίζουν μακροχρόνια προβλήματα στην αποπληρωμή των οφειλών τους, μπορούν να επικοινωνούν με την Τράπεζα προκειμένου να βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις ρύθμισης που να ανταποκρίνονται στις δικές τους δυνατότητες.

Eurobank

Αντίστοιχα, έχουν τεθεί σε εφαρμογή τα μέτρα διευκόλυνσης για τα Φυσικά Πρόσωπα. Αναστέλλεται, κατόπιν αιτήματος του πελάτη, η καταβολή των δόσεων των στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων, για διάστημα τριών μηνών και εφόσον τα δάνεια είναι ενήμερα, για τους εργαζόμενους όλων των επιχειρήσεων που πλήττονται και των οποίων οι κλάδοι συμπεριλαμβάνονται στις ανακοινώσεις του Υπουργείου Οικονομικών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider