«Θερμή» υποδοχή για το Apple Pay της Alpha Bank

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Θερμή» υποδοχή για το Apple Pay της Alpha Bank
Στο ψηφιακό πορτοφόλι μπήκαν αρχικά οι κάρτες Visa, ενώ σύντομα θα ενσωματωθούν και οι Mastercard. Πόσοι χρήστες κατέβασαν την εφαρμογή σε λίγες ημέρες.

Εντυπωσιακή είναι η ανταπόκριση των πελατών της Alpha Bank στο Apple Pay, το ψηφιακό πορτοφόλι για κινητά iPhone που περιλαμβάνει πλέον τις πρώτες ελληνικές χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες κάρτες.

Όπως αναφέρουν πηγές της τράπεζας στο insider.gr, περισσότεροι από 5.000 πελάτες έχουν -μέσα σε λίγες ημέρες- αξιοποιήσει τη δυνατότητα που παρέχεται πρώτη φορά από ελληνική τράπεζα και για την ώρα αφορά μόνο κάρτες Visa. Σε διάστημα 1-1,5 μήνα, σειρά θα πάρουν και οι κάρτες Mastercard, και η ανταπόκριση αναμένεται να είναι ακόμη μεγαλύτερη, παρά το γεγονός ότι μόνο το 35% των πελατών της Alpha Bank χρησιμοποιούν iPhone, έναντι 65% που κατέχουν συσκευές Android.

Αυτό που έδωσε το προβάδισμα στην Alpha Bank, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήταν η διαδικασία tokenization, η «κρυπτογράφηση» ουσιαστικά της κάρτας ώστε να μην εμφανίζεται ο αριθμό της στις συναλλαγές μέσω του wallet. H Alpha Bank είχε υλοποιήσει ήδη αυτή την τεχνολογία για το ρολόι Garmin μέσω του οποίου μπορούν οι πελάτες της να κάνουν συναλλαγές στο POS.

Όπως έχει αναφέρει το insider.gr, σε προχωρημένο στάδιο προετοιμασίας για το Apple Pay βρίσκεται και η Eurobank, η οποία αναμένεται σύντομα να λανσάρει τη δική της υλοποίηση.

Τι προσφέρουν τα ψηφιακά πορτοφόλια

Αυτό που ουσιαστικά πετυχαίνει ο χρήστης με τα ψηφιακά πορτοφόλια είναι να κάνει τις συναλλαγές του στα POS των καταστημάτων χωρίς να έχει μαζί του τις χρεωστικές του κάρτες. Μέσα από την αντίστοιχη εφαρμογή του κινητού του (Apple Pay για iOS και Google Pay για Android), ο χρήστης μπορεί να κάνει συναλλαγές στο κατάστημα μόνο με σάρωση της κάρτας που εμφανίζεται στο κινητό του.

Θυμίζεται ότι η συζήτηση για τo πότε θα έρθει το Apple Pay στην Ελλάδα είχαν ξεκινήσει το περασμένο καλοκαίρι, χωρίς ωστόσο καμία τράπεζα να είναι έτοιμη για μια τέτοια υλοποίηση. Το υψηλό κόστος (προμήθειες) που ζητά η Apple, σε συνδυασμό με την καθυστέρηση της Google να εντάξει τη χώρα μας στο πρώτο κύμα υλοποιήσεων, κράτησε μακριά τα ψηφιακά πορτοφόλια των τεχνολογικών κολοσσών. Η μοναδική υλοποίηση στην Ελλάδα ήταν, μέχρι πρότινος, για τις κάρτες Revolut και N26, δύο ψηφιακών τραπεζών του εξωτερικού που αριθμούς αρκετούς πελάτες στη χώρα μας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider