Ψάλτης (Alpha Bank): 14 δισ. για νοικοκυριά και επιχειρήσεις μέχρι το 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ψάλτης (Alpha Bank): 14 δισ. για νοικοκυριά και επιχειρήσεις μέχρι το 2022
«Έχει έρθει η ώρα να καλύψουμε το χαμένο έδαφος των ετών της κρίσης», δηλώνει ο κ. Ψάλτης.

Την αποφασιστικότητα της Alpha Bank «να ξαναγίνει τράπεζα» αφήνοντας πίσω τα προβλήματα εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Βασίλης Ψάλτης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι μέχρι το 2022 θα ανοίξει η στρόφιγγα του δανεισμού για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

«Έχει έρθει η ώρα να καλύψουμε το χαμένο έδαφος των ετών της κρίσης και εμείς ως Alpha Bank βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή αυτής της εθνικής προσπάθειας, διασφαλίζοντας πιστώσεις προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις ύψους 14 δισ. ευρώ μέχρι το 2022», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ψάλτης επεσήμανε ότι «γνώμονάς μας είναι η βιώσιμη ανάπτυξη, η έμπρακτη στήριξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, η ενίσχυση των ελληνικών επιχειρήσεων ώστε να είναι ανταγωνιστικές στον διεθνή στίβο και, βεβαίως, η χρηματοδότηση επενδύσεων με ισχυρό πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα τόσο οικονομικά όσο και κοινωνικά, όπως, ενδεικτικά, οι υποδομές, η ενέργεια και τα καινοτόμα project στην αγορά ακινήτων».

Όσον αφορά στα κόκκινα δάνεια, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας σημείωσε ότι «η κίνηση με το "Galaxy” δεν πρόκειται απλώς για τη σημαντικότερη τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPE) στην Ελλάδα, αλλά για την τρίτη μεγαλύτερη στην Ευρώπη».

«Είναι μια συναλλαγή που μας επιτρέπει να περιορίσουμε τον δείκτη των ΝΡΕ από το 44% φέτος σε επίπεδα χαμηλότερα από το 20% το 2020 και, τελικά, σε μονοψήφιο ποσοστό το 2022. Αντιστοίχως, το ποσοστό των μη εξυπηρετουμένων δανείων σε καθυστέρηση μεγαλύτερη των 90 ημερών (NPL) θα υποχωρήσουν κάτω του 5%», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider