SoftΒank: Σχεδιάζει να δανείσει 20 δισ. δολάρια στους υπαλλήλους της

Viber Whatsapp Μοιράσου το
SoftΒank: Σχεδιάζει να δανείσει 20 δισ. δολάρια στους υπαλλήλους της
Διατεθειμένη να δανείσει 20 δισ. δολάρια στους υπαλλήλους της εμφανίζεται η Ιαπωνική SoftBank με σκοπό να διευκολύνει τις επενδύσεις τους στο νέο της τεχνολογικό fund.

Μία κίνηση υψηλού ρίσκου ετοιμάζεται να κάνει η ιαπωνική τραπεζική εταιρεία Soft Bank, η οποία σχεδιάζει να δανείσει έως και 20 δισ. δολάρια στους υπαλλήλους της για να αγοράσουν μερίδιο στο δεύτερο της venture capital fund, ανέφεραν ανώνυμες πηγές προσκείμενες στην υπόθεση, όπως αναφέρει το Business Insider.

Την είδηση έκανε γνωστή αρχικά η The Wall Street Journal, το Σάββατο, η οποία σχολίαζε πως είναι μια ασυνήθιστη κίνηση που θα εκθέσει διπλά την SoftBank σε μια οικονομία που αρχίζει να εμφανίζει ρωγμές.

Ο όμιλος φαίνεται πως στηρίζεται στους υπαλλήλους της στην προσπάθεια της να στήσει ένα φιλόδοξο τεχνολογικό fund, την ώρα που οι περισσότερες αγορές έχουν μια άστατη πορεία και οι .

Στα 20 δισ. δολάρια, η 'δεξαμενή ρευστότητας' των εργαζομένων θα αντιπροσωπεύει σχεδόν το 1/5 των κεφαλαίων που η SoftBank είπε τον Ιούλιο ότι συγκεντρώνει για το Vision Fund, τον διάδοχο ενός fund 100 δισ. δολαρίων που είχε ξεκινήσει το 2017. Προσθέτοντας τη δική της συμβολή στο δεύτερο fund των 38 δισ. δολαρίων, η SoftBank θα αναλάβει το μεγαλύτερο ποσό της αντλούμενης ρευστότητας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider