Ο Βασίλης Ψάλτης νέος CEO της Alpha Bank -Την Πέμπτη οι ανακοινώσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Βασίλης Ψάλτης νέος CEO της Alpha Bank -Την Πέμπτη οι ανακοινώσεις
O Οικονομικός Διευθυντής της Alpha Bank είναι πλέον ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του CEO της τράπεζας, ενώ ανακοίνωση θα γίνει την προσεχή Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου, μαζί με τα αποτελέσματα εννιαμήνου.

Πλέον, μετά και την επιστολή του κ. Γιώργου Αρώνη, αλλά και του κ. Σπύρου Φιλάρετου, οι οποίοι ενημέρωσαν ότι αποχωρούν από τη διαδικασία διαδοχής, τη θέση του CEO αναλαμβάνει ο Οικονομικός Διευθυντής της τράπεζας κ. Βασίλης Ψάλτης, διαδεχόμενος τον κ. Δημήτριο Ματζούνη.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες ο κ. Αρώνης ανακοίνωσε την απόφασή του με επιστολή του προς τα μέλη του Δ.Σ. της τράπεζας αλλά και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Στο κείμενο της επιστολής αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η εκλογή του νέου διευθύνοντος συμβούλου θα ήταν οριακή καθώς το αποτέλεσμα θα ήταν 6-5 ή και 7-4 και δεδομένης της ανάγκης για ενότητα στην τράπεζα προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες προκλήσεις και να επιτευχθεί η επάνοδος της τράπεζας σε αναπτυξιακή πορεία, ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα άφηνε βαθιά σημάδια στην τράπεζα.

Αντίστοιχη επιστολή έστειλε σήμερα και ο κ. Φιλάρετος, ανακοινώνοντας ότι ούτε αυτός θα συμμετάσχει στη διαδικασία διαδοχής.

Πλέον, και μετά την απόσυρση των κ.κ. Αρώνη και Φιλάρετου από τη διαδικασία, το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας που θα συνεδριάσει για το λόγο αυτό στις 29 Νοεμβρίου έχοντας μοναδικό υποψήφιο τον κ. Βασίλη Ψάλτη, συνεπώς πρόκειται πλέον για τυπική διαδικασία.

O κ. Ψάλτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και Διδακτορικού Διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, του University of St. Gallen στην Ελβετία, με ειδίκευση στην Τραπεζική και στα Οικονομικά. Εργάσθηκε ως Αναπληρωτής Chief Financial Officer στην Εμπορική Τράπεζα και στη μονάδα επενδυτικής τραπεζικής της ABN AMRO στο Λονδίνο. Εργάζεται στην Alpha Bank από το 2007, το 2010 ανέλαβε Chief Financial Officer και το 2012 Γενικός Διευθυντής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider