300 εκατ. επενδύει η Eurobank στον ψηφιακό μετασχηματισμό

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
300 εκατ. επενδύει η Eurobank στον ψηφιακό μετασχηματισμό
«Ο ψηφιακός μετασχηματισμός επιτάσσει την πιο εποικοδομητική απασχόληση του προσωπικού εντός της τράπεζας», επισημαίνει ο Chief Digital Officer Κωστής Χλουβεράκης.

Επενδύσεις ύψους 300 εκατ. ευρώ έχει δρομολογήσει η Eurobank για την επόμενη τριετία προκειμένου να γυρίσει «σελίδα» στην ψηφιακή εποχή.

Σύμφωνα με τον κ. Σταύρο Ιωάννου, αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της Eurobank, εντός του 2019 θα υλοποιηθεί το πρώτο σκέλος του σχεδίου ψηφιακού μετασχηματισμού, ύψους 150 εκατ. ευρώ και αναμένεται να εγκριθούν νέες επενδύσεις επιπλέον 150 εκατ. ευρώ έως το 2021.

«Ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν θα φέρει απολύσεις»

Η Eurobank έχει ήδη μειώσει το προσωπικό της κατά 2.000 άτομα μέσω των προγραμμάτων εθελούσιας αποχώρησης και δεν σκοπεύει να προβεί σε δραστικές μειώσεις προσωπικού το επόμενο διάστημα.

«Ο ψηφιακός μετασχηματισμός επιτάσσει την πιο εποικοδομητική απασχόληση του προσωπικού εντός της τράπεζας», επισήμανε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Chief Digital Officer της τράπεζας, Κωστής Χλουβεράκης. Τόνισε πάντως ότι είναι επιτακτική ανάγκη η αναβάθμιση των δεξιοτήτων των εργαζομένων προκειμένου να συμβαδίζουν με τη νέα, ψηφιακή εποχή.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Eurobank βασίζεται σε έξι πυλώνες, εξηγεί ο κ. Χλουβεράκης:

  • Την πολιτική πολλαπλών καναλιών και την εμπλοκή του πελάτη
  • Τις ψηφιακές πωλήσεις
  • Την εσωτερική ψηφιοποίηση
  • Την ανάλυση δεδομένων (analytics)
  • Το άνοιγμα της τραπεζικής αγοράς μέσω της νέας οδηγίας PSD2 της ΕΕ
  • Την παρουσία σε ψηφιακά μέσα και δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης για την προώθηση των ψηφιακών πωλήσεων

Οι εν λόγω στόχοι θα επιτευχθούν μέσω τριών οδών, σύμφωνα με τον ίδιο: την ψηφιακή κουλτούρα, την καινοτομία και τις υπηρεσίες πληροφορικής (ΙΤ) και την κυβερνοασφάλεια.

«Πολύ βαρύ» το λειτουργικό κόστος

Μέσω του μετασχηματισμού, η τράπεζα στοχεύει ταυτόχρονα και στον εξορθολογισμό του λειτουργικού της κόστους, ένα ζήτημα που αναδεικνύεται σε κομβικό για όλες τις ελληνικές τράπεζες δεδομένων των ισχυρών πιέσεων που δέχεται η κερδοφορία τους.

«Το λειτουργικό κόστος είναι πολύ βαρύ σήμερα», επιβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Φωκίων Καραβίας, στην ίδια εκδήλωση. «Εκτός από τον σχεδιασμό για μείωση των κόκκινων δανείων, έχουμε και πρόγραμμα μείωσης του λειτουργικού κόστους», είπε χαρακτηριστικά.

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι «η Eurobank δεν θα γίνει ψηφιακή τράπεζα», καθώς θα συνεχίσει να έχει καταστήματα και θα διατηρήσει το ανθρώπινο πρόσωπό της γνωρίζοντας από κοντά τον κάθε πελάτη της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider