Για αυστηρά κριτήρια Εταιρικής Διακυβέρνησης «πιέζουν» οι τράπεζες

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Για αυστηρά κριτήρια Εταιρικής Διακυβέρνησης «πιέζουν» οι τράπεζες
«Τα πρόσφατα επιχειρηματικά σκάνδαλα μας προβληματίζουν και αυτός είναι ο λόγος που η ΕΕΤ ετοιμάζει μια σειρά από πρωτοβουλίες».

Εισηγήσεις για αυστηροποίηση του πλαισίου της Εταιρικής Διακυβέρνησης, όχι μόνο στις εισηγμένες εταιρείες αλλά και τις υπόλοιπες που δανειοδοτούνται από τις τράπεζες, ετοιμάζεται να καταθέσει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών στις αρμόδιες αρχές.

«Τα πρόσφατα επιχειρηματικά σκάνδαλα μας προβληματίζουν και αυτός είναι ο λόγος που η ΕΕΤ ετοιμάζει μια σειρά από πρωτοβουλίες με στόχο να ενισχυθεί το πλαίσιο της Εταιρικής Διακυβέρνησης», ανέφερε στο insider.gr υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος.

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ετοιμάζει πρωτοβουλίες που κινούνται σε τρεις άξονες: την εταιρική διακυβέρνηση, τη γρήγορη ανταπόκριση των εταιρειών στην παροχή στοιχείων και στην παρακολούθηση (monitoring).

Το πολύκροτο σκάνδαλο της Folli-Follie, αλλά και η πρόσφατη υπόθεση Παπαευαγγέλου με τα POS στην Κίνα, αναδεικνύουν τη σημασία των «δικλείδων ασφαλείας» που πρέπει να τηρούν οι επιχειρήσεις ώστε να προφυλάσσεται πρωτίστως η φήμη των ίδιων αλλά και των τραπεζών που τις χρηματοδοτούν και οι οποίες βρίσκονται έμμεσα εμπλεκόμενες σε υποθέσεις που λαμβάνουν αρνητική δημοσιότητα.

«Πιστεύουμε ότι ο νομοθέτης πρέπει να ρυθμίσει τα ελάχιστα προσόντα και την εμπειρία που πρέπει να διαθέτουν τα στελέχη που διοικούν όχι μόνο τις εταιρείες του χρηματοοικονομικού κλάδου και τις εισηγμένες, αλλά και όσες παίρνουν δάνεια από τις τράπεζες», εξηγεί η ίδια πηγή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider