Περισσότεροι Ελβετοί τουρίστες θα επισκεφτούν την Ελλάδα το 2020

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Περισσότεροι Ελβετοί τουρίστες θα επισκεφτούν την Ελλάδα το 2020
Σύμφωνα με τις προκρατήσεις 30% περισσότεροι ελβετοί τουρίστες σκοπεύουν να επισκεφτούν την Ελλάδα αυτή τη χρονιά.

Περίπου 650.000 χιλιάδες Ελβετοί τουρίστες -30% περισσότεροι από πέρυσι - σκοπεύουν να επισκεφτούν την χώρα μας το 2020, όπως μαρτυρούν οι προκρατήσεις των μεγαλύτερων tour operatorts (T.Οs) της ελβετικής αγοράς. Όπως αποδεικνύεται, η χώρα μας κατατάσσεται και φέτος στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων των Ελβετών με αποτέλεσμα να έχουν διευρυνθεί τόσο τα πτητικά προγράμματα των αεροπορικών εταιρειών όσο και τα ταξιδιωτικά πακέτα για πλήθος ελληνικών προορισμών.

Η αύξηση των προκρατήσεων από την Ελβετική αγορά προέκυψε κατά την διάρκεια της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης Fespo 2020, που πραγματοποιήθηκε στη Ζυρίχη από τις 30 Ιανουαρίου έως και τις 2 Φεβρουαρίου και στην οποία συμμετείχε ο ΕΟΤ με συνεκθέτες την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, τους Δήμους Βόλου-Πηλίου και Πάρου καθώς και μια αλυσίδα ξενοδοχείων και μια ακτοπλοϊκή εταιρεία.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, η προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Αυστρίας (Ελβετίας), κα Ελένη Μελιτά, και η διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων του ΕΟΤ, κα Ιουλία Κουρεμένου, είχαν σειρά επαφών με διευθυντικά στελέχη των σημαντικότερων Τ.Ο της χώρας (Hotelplan, Der Touristik Suisse/Helvetic Tours, FTI Suisse), αλλά και μικρότερων που εξειδικεύονται σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού, με αντικείμενο την υλοποίηση στοχευμένων ενεργειών προώθησης και προβολής όλων των πτυχών του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Επίσης, συναντήθηκαν με την πρέσβη της Ελλάδας στην Ελβετία, κα Χαρά Σκουλαρίκου, η οποία επισκέφθηκε το ελληνικό περίπτερο.

Να υπενθυμίσουμε ότι κάθε χρόνο ταξιδεύουν στην Ελλάδα περισσότεροι από 500.000 Ελβετοί, οι οποίοι μάλιστα επιδιώκουν μοναδικές βιωματικές εμπειρίες και δραστηριότητες στη φύση σε διαφορετικό κάθε φορά προορισμό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider