Ο τουριστικός προορισμός με την μεγαλύτερη δυναμική ανάπτυξης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο τουριστικός προορισμός με την μεγαλύτερη δυναμική ανάπτυξης
Παρουσιάζει τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης παγκοσμίως, αφήνοντας πίσω την μέχρι σήμερα πρωταθλήτρια Γαλλία.

Δεδομένης της αύξησης που γνωρίζει το τουριστικό ρεύμα παγκοσμίως πολλές είναι οι χώρες που διεκδικούν μερίδιο από την πίτα των 1,7 δισ. τουριστών που θα μετακινηθούν μέχρι το 2022.

Ωστόσο μια χώρα φαίνεται να υπερτερεί στις προτιμήσεις των τουριστών, συγκεντρώνοντας την μερίδα του λέοντος των ταξιδιωτών. Ο λόγος για την Ιαπωνία, τον προορισμό που δείχνει την μεγαλύτερη δυναμική ανάπτυξης παγκοσμίως, σύμφωνα με τον Δείκτη Δυναμικής Τουρισμού (TPI) της Global Data. Ο εν λόγω δείκτης καταγράφει ποιες αναπτυγμένες ή αναδυόμενες αγορές καταγράφουν ήδη από φέτος την υψηλότερη τουριστική ζήτηση.

Ιαπωνία: 72,6 μονάδες στα 100

Η τουριστική κίνηση στην Ιαπωνία αναμένεται να αναπτυχθεί με τον υψηλότερο ρυθμό παγκοσμίως (11,3%) και συγκεντρώνοντας 72,6 μονάδες στα 100. Σε αυτό συμβάλλει βέβαια και η διοργάνωση εκδηλώσεων υψηλού προφίλ, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, η οποία αναμένεται να βελτιώσει την τουριστική υποδομή της χώρας. Ακολουθούν Ισπανία, Αυστραλία και Ηνωμένο Βασίλειο λόγω της ελκυστικότητας, της ευκολίας και του επιχειρηματικού τους περιβάλλοντος.

Η Γαλλία η οποία παραμένει η χώρα που υποδέχεται τους περισσότερους τουρίστες παγκοσμίως – μέχρι το 2022 αναμένεται να υποδεχτεί 99,6 εκατ. τουρίστες – παρουσιάζει χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης κυρίως λόγω Brexit (η Βρετανία αποτελεί την αγορά τροφοδότη της τουριστικής κίνησης στη Γαλλία). Λόγω των εξελίξεων της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ μάλιστα, η Γαλλία αναμένεται να μην πιάσει και τον στόχο των 100 εκατ. επισκεπτών που έχει θέσει για το 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider