Ολοκληρώθηκε η Δημόσια Πρόταση για τη Forthnet - Προχωρά η έξοδος από το χρηματιστηριακό ταμπλό

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ολοκληρώθηκε η Δημόσια Πρόταση για τη Forthnet - Προχωρά η έξοδος από το χρηματιστηριακό ταμπλό
Εντός των ημερών οι σχετικές ανακοινώσεις για την έξοδο από το χρηματιστηριακό ταμπλό.

Ολοκληρώθηκε η δημόσια πρόταση του ομίλου United Group της BC Partners για την εξαγορά του 100% της Forthnet και το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία για την έξοδο της Forthnet από το χρηματιστηριακό ταμπλό, είκοσι χρόνια μετά από τη εισαγωγή της στο ΧΑ.

Συγκεκριμένα χθες 1η Μαρτίου εξέπνευσε η περίοδος αποδοχής της πρότασης για εξαγορά από τη εταιρεία NewCo United Group των μετοχών της Forthnet που δεν κατέχει με αντάλλαγμα 0,30 ευρώ ανά μετοχή.

Να υπενθυμίσουμε ότι στόχος της United Group, η οποία κατά την περίοδο υποβολής της πρότασης κατείχε το 84,6% της Forthnet, ήταν να συγκεντρώσει ποσοστό άνω του 95% ώστε να ξεκινήσει τις διαδικασίες εξόδου της εταιρείας από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Εντός των επόμενων ωρών ή ημερών αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις από την εταιρεία για το αν η δημόσια πρόταση ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Σύμφωνα πάντως με τις πρώτες πληροφορίες οι δύο άλλοι μεγαλομέτοχοι της Forthnet ( Massar Investments από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με ποσοστό 7,24% και Vodafone με 4%) αποδέχτηκαν την πρόταση και η εταιρεία ελέγχει πλέον το απαιτούμενο ποσοστό για να προχωρήσει τα σχέδιά της. Αυτό που αναμένεται τώρα είναι η σύγκλιση της γενική συνέλευση των μετόχων με θέμα την διαγραφή της εταιρείας από το Χ.Α. και η υποβολή του αντίστοιχου αιτήματος στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Πέραν της δημόσιας πρότασης, σήμερα ξεκίνησε χθες και η 23η περίοδος μετατροπής ομολογιών της Forthnet. Η εισηγμένη, με ανακοίνωσή της, τονίζει ότι οποιοσδήποτε ομολογιούχος επιθυμεί να ασκήσει το δικαίωμα μετατροπής, θα πρέπει να έχει υποβάλει έγγραφη αίτηση, μέχρι τη λήξη της περιόδου (31/3).

Τα σχέδια για την επόμενη ημέρα του τηλεπικοινωνιακού ομίλου

Παράλληλα με τις κινήσεις στο μετοχικό σχήμα, η μητρική της Forthnet, έχει ξεκινήσει με την νέα διοίκηση να σχεδιάζει και την επόμενη ημέρα του τηλεπικοινωνιακού παρόχου.

Πρωτεύων στόχος, όπως διευκρίνιζε πρόσφατο πληροφοριακό δελτίο είναι η οικονομική και επιχειρηματική αναδιάρθρωση της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας για να επικεντρωθεί στη συνέχεια σε πρωτοβουλίες βιώσιμης εμπορικής ανάπτυξης και περαιτέρω διείσδυσης στις αγορές όπου δραστηριοποιείται ο Όμιλος. Αυτό θα επιτευχθεί τόσο μέσω προώθησης νέων προϊόντων, όσο και μέσω επένδυσης στο δίκτυο διανομής. Παράλληλα βέβαια θα αξιοποιηθούν και οι τεχνολογίες τελευταίας γενιάς που διαθέτει η United στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης για να δημιουργηθούν οικονομίες κλίμακος και πιο ανταγωνιστικές υπηρεσίες.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι συνδυαστικές υπηρεσίες, που ήδη προσφέρει η Forthnet θα συνεχίσουν να αποτελούν τον βασικό άξονα ανάπτυξής της στην αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης, ωστόσο θα δοθεί έμφαση στον εμπλουτισμό των on demand υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης αξιοποιώντας και τους αποκωδικοποιητές νέας γενιάς της τηλεοπτικής πλατφόρμας αλλά και στην παροχή υπηρεσιών περιεχομένου σε άλλα μέσα (π.χ. διαδίκτυο και κινητή τηλεφωνία).

Αυτό που παραμένει άγνωστο μέχρι στιγμής είναι τι απόφαση θα πάρει η νέα διοίκηση σχετικά με την είσοδο της Forthnet στην κινητή τηλεφωνία, ως εικονικός πάροχος μέσω ενοικίασης και εκμετάλλευσης του δικτύου υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας της Vodafone. Οι πιλοτικές δοκιμές έχουν ολοκληρωθεί εδώ και καιρό και το λανσάρισμα της υπηρεσίας ήταν να πραγματοποιηθεί τον Φθινόπωρο. Οι σημαντικές καθυστερήσεις σύμφωνα με πηγές μαρτυρούν ότι το εν λόγω σχέδιο έχει ακυρωθεί

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider