Τέσσερις οι μνηστήρες για την Singular Logic

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τέσσερις οι μνηστήρες για την Singular Logic
Μέσα στο μήνα η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών.

Τέσσερις υποψήφιοι μνηστήρες πέρασαν στον δεύτερο γύρο του διαγωνισμού για την πώληση της Singular Logic από τις πέντε που είχαν εκδηλώσει αρχικά ενδιαφέρον.

Ειδικότερα, στην επόμενη φάση, η οποία περιλαμβάνει την αξιολόγηση των οικονομικών στοιχείων της Singular Logic αλλά και την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών εν ευθέτω χρόνω, προχώρησαν οι κοινοπραξίες Quest – SoftOne, Entersoft-Profile, OTS-Volton και Epsilon Net σε αντίθεση με την Space Hellas η οποία έμεινε εκτός διαδικασίας παρά το αρχικό ενδιαφέρον που είχε εκδηλώσει.

Μέσα στον τρέχον μήνα αναμένεται να ολοκληρωθούν και να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές από πλευράς των υποψηφίων. Στη συνέχεια ,μέχρι στα μέσα Ιουνίου, θα επιλεγεί ο ενδιαφερόμενος με τον οποίο ο σύμβουλος του διαγωνισμού, ΕUROXX, θα προχωρήσει σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις.

Κύκλοι της αγοράς χαρακτηρίζουν το ενδιαφέρον για την εταιρεία αναμενόμενο χάρη στα μεγάλα έργα πληροφορικής που έχει αναλάβει μέσα στα χρόνια, στη ευρεία σειρά προϊόντων στον κλάδο του software αλλά και στην μεγάλη εμπειρία που διαθέτει στη συλλογή, επεξεργασία και μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων. Μάλιστα όπως όλα δείχνουν η εταιρεία θα διεκδικήσει και μερίδιο από τα μεγάλα έργα του Δημοσίου που ετοιμάζονται να υλοποιηθούν μέσα στο προσεχές διάστημα

Εν συγκρίσει με τις προσπάθειες πώλησης του παρελθόντος που ναυάγησαν – παλαιότερα είχε προκριθεί ως επενδυτής η εταιρεία Liknoss, συμφερόντων του ομίλου NorthStar του εφοπλιστή Θ. Πριόβολου ωστόσο δεν υπήρξε συμφωνία για το τίμημα - το έδαφος σήμερα μοιάζει πρόσφορο. Ο λόγος είναι η βελτίωση του χρηματοοικονομικού προφίλ της εταιρείας λόγω κεφαλαιακής αύξησης ύψους 31,8 εκατ. ευρώ η οποία καλύφθηκε από τον μητρικό όμιλο της MIG τον Ιανουάριο. Μέσω της κίνησης αυτής ο τραπεζικός δανεισμός της εταιρείας πληροφορικής μειώθηκε κατά 26 εκατ. ευρώ, από τα 54,8 εκατ. ευρώ στα 28,8 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider