Πρώην εργαζόμενος της Google προειδοποιεί για... ρομπότ «δολοφόνους»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρώην εργαζόμενος της Google προειδοποιεί για... ρομπότ «δολοφόνους»
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, πρέπει να απαγορευθούν όλες οι μηχανές «δολοφόνοι» που λειτουργούν χωρίς ανθρώπινο έλεγχο.

Μια νέα γενιά αυτόνομων όπλων ή «ρομπότ δολοφόνων» όπως είναι γνωστά, θα μπορούσε να ξεκινήσει έναν πόλεμο ή να προκαλέσουν τραγικά περιστατικά καταστροφών και θανάτων, προειδοποιεί ένα πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Google.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, πρέπει να απαγορευθούν όλες οι μηχανές «δολοφόνοι» που λειτουργούν χωρίς ανθρώπινο έλεγχο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian.

Πρόκειται για την Λόρα Νόλαν, η οποία παραιτήθηκε από τη Google την προηγούμενη χρονιά, σε διαμαρτυρία. Σύμφωνα με την ίδια, η Google της ανέθεσε να ενισχύσει δραματικά την τεχνολογία των drones που χρησιμοποιεί ο αμερικανικός στρατός, κάτι με το οποίο δεν συμφωνούσε.

Η Νόλαν δήλωσε σχετικά πως τα ρομπότ «δολοφόνοι» που δεν λειτουργούν με ανθρώπινο έλεγχο, πρέπει να βγουν εκτός νόμου, με τον ίδιο τρόπο που είχει παράνομη η χρήση χημικών όπλων.

«Θα μπορούσαν να προκαλέσουν ατυχήματα 'μεγάλης κλίμακας' και για αυτό είναι σημαντικό να βρίσκονται πάντω κάτω από ουσιαστικό ανθρώπινο έλεγχο. Διαφορετικά πρέπει να απαγορευθούν, γιατί είναι επικίνδυνα και είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς τη 'συμπεριφορά' τους.»

Κατά τις δηλώσεις της, δεν άφησε να εννοηθεί πως η Google εμπλέκεται στην κατασκευή ή το σχεδιασμό αυτόνομων οπλικών συστημάτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider