Xρηματοδότηση 1,55 εκατ. ευρώ στην ελληνική startup Toorbee

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Xρηματοδότηση 1,55 εκατ. ευρώ στην ελληνική startup Toorbee
Η συνολική χρηματοδότηση της εταιρείας ξεπερνάει τα 2 εκατ. ευρώ.

Χρηματοδότηση ύψους 1,55 εκατ. ευρώ από επενδυτικούς οίκους κατάφερε να εξασφαλίσει η ελληνική startup Toorbee με στόχο να εξελίξει τα σχέδιά της και το πλάνο ανάπτυξής της στον χώρο του τουρισμού και στην αγορά της Κίνας.

Του συγκεκριμένου γύρου χρηματοδότησης της Toorbee, που διατηρεί γραφεία σε Αθήνα και Σαγκάη, ηγήθηκε η Alpha Ventures και ακολούθησαν το Velocity Partners, μαζί με νέους και υπάρχοντες ιδιώτες επενδυτές από την Ρωσία και την Ελλάδα. Μετά και τον συγκεκριμένο γύρο, η συνολική χρηματοδότηση της εταιρείας ξεπερνάει τα 2 εκατ. ευρώ.

Στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας περιλαμβάνεται η διεύρυνση της τεχνικής της ομάδας σε Ελλάδα και Κίνα, ώστε να ανταποκριθεί και στη ζήτηση που δημιουργεί ο ολοένα αυξανόμενος αριθμός Κινέζων τουριστών.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Τoorbee είναι μια «travel-fintech» εταιρεία που εστιάζει στον εξερχόμενο Κινέζικο τουρισμό παρέχοντας εξειδικευμένες B2B υπηρεσίες και τεχνολογικά εργαλεία όπως πρόσβαση και διανομή στην κινέζικη αγορά, δημιουργία οπτικοακουστικού υλικού και πληρωμές μέσω τηλεφώνου (mobile payment). Στόχος της να δημιουργήσει μια «γέφυρα» μεταξύ μεγάλων online τουριστικών πρακτόρων της Κίνας και μικρών και μεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων της Ευρώπης.

Στο παρελθόν η εταιρεία διακρίθηκε ως η πιο υποσχόμενη επιχειρηματική ιδέα της Κίνας (most promising project award) σε διαγωνισμό που έλαβε χώρα στην Yuhang Economic & Technological Development area στην πόλη Hangzhou της επαρχίας Zhejiang , που αποτελεί την «Silicon Valley» της Κίνας το 2018. Η Toorbee είχε διαγωνισθεί ανάμεσα σε 700 επιχειρήσεις και ήταν η μοναδική μη κινέζικη εταιρεία που συμμετείχε. Μετά από τρεις (3) γύρους, όπου παρουσιάστηκαν το επιχειρηματικό σχέδιο της Toorbee καθώς και οι νέες τεχνολογίες που αναπτύσσει για την τουριστική βιομηχανία, η εικοσαμελής κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από επιχειρηματίες, επενδυτές και κυβερνητικούς αξιωματούχους την επέλεξε.

Πρόσφατα μάλιστα η Toorbee ήρθε και πάλι στο προσκήνιο της δημοσιότητας όταν εγκαινίασε σε συνεργασία με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών την εφαρμογή «AIΑ - Toorbee WeChat Miniapp», με την οποία με το σκανάρισμα ενός QR code που βρίσκεται σε εμφανή σημεία στους χώρους του αεροδρομίου, οι Κινέζοι ταξιδιώτες μπορούν πλέον να αντλούν πληροφορίες για το σύνολο των υπηρεσιών του αεροδρομίου μέσα από τη δημοφιλή εφαρμογή WeChat.

«Η Toorbee αποτελεί στην ουσία μια γέφυρα μεταξύ Κίνας και Ελλάδας, που κάνει τη ζωή των Κινέζων επισκεπτών πιο εύκολη και επομένως τον ίδιο τον προορισμό, πιο ελκυστικό. Γι' αυτό, διευρύνουμε και το εύρος των υπηρεσιών μας σε όλη την Ευρώπη, προετοιμάζοντας επιχειρήσεις αλλά και προορισμούς για την αναμενόμενη μεγάλη αύξηση των Κινέζων τουριστών στην περιοχή», ανέφεραν σχετικά οι ιδρυτές της εταιρείας Γιώργος Παπαχρήστος και Νίκος Παπαχρήστος.

Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι με τα μέχρι σήμερα επιτεύγματα των ιδρυτών και της ομάδας που τους πλαισιώνει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό», ανέφερε από πλευράς του ο Χρήστος Καράμπελας, Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Ventures. Αντίστοιχα, ο Κωνσταντίνος Μαύρος, εταίρος του Velocity Partners, ανέφερε ότι «Toorbee αποτελεί τη γέφυρα που ενώνει τους Έλληνες παρόχους υπηρεσιών με το διαρκώς αυξανόμενο κομμάτι της τουριστικής αγοράς που αναζητά αυθεντικές εμπειρίες και μοναδικά προϊόντα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider