Μετάβαση του ΟΑΣΑ στο Cloud από την Office Line

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μετάβαση του ΟΑΣΑ στο Cloud από την Office Line
Ολοκληρώθηκε ο εκσυγχρονισμός της υποδομής υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του οργανισμού και η ψηφιοποίηση της διαδικασίας παρακολούθησης των έργων.

Επιτυχώς υλοποιήθηκε απο την Office Line A.E , ηγέτιδα εταιρεία στην παροχή ολοκληρωμένων επαγγελματικών λύσεων και έργων Πληροφορικής, το κομβικό έργο για τη διαδικασία του ψηφιακού μετασχηματισμού του ΟΑΣΑ αξιοποιώντας την Cloud πλατφόρμα της Microsoft (Office365).

Τα βασικά επιτεύγματα του έργου ήταν ο εκσυγχρονισμός της υποδομής υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του οργανισμού και η ψηφιοποίηση της διαδικασίας παρακολούθησης των έργων (Project / Task Management).

Ποιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε μετάβαση των mailboxes από υποδομή Microsoft Exchange 2010 στην Cloud πλατφόρμα της Microsoft (Office365) χωρίς να επηρεαστεί η λειτουργία του οργανισμού και επιτεύχθηκε άμεση πρόσβαση σε ενσωματωμένα εργαλεία collaboration.

Για την ψηφιοποίηση της διαδικασίας παρακολούθησης των έργων επιλέχθηκε η πλατφόρμα της Microsoft SharePoint online, με στόχο την καλύτερη οργάνωση και διαχείριση των εργασιών του οργανισμού.

Η υλοποίηση του έργου ικανοποίησε τις ανάγκες του ΟΑΣΑ σε θέματα: ασφάλειας, ευκολίας διαχείρισης υποδομής και εφαρμογών, ελέγχου και ευκολίας πρόσβασης στις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Με την παράδοση του έργου από την Office Line ο ΟΑΣΑ αποκομίζει τα παρακάτω οφέλη:

  • Μείωση του συνολικού κόστους (TCO) των ΙΤ υποδομών
  • Ευελιξία στην εσωτερική επικοινωνία του οργανισμού καθώς και την βελτιστοποίηση της παραγωγικότητας του.
  • Συμμόρφωσης στα IT Standards και ελαχιστοποίηση του ρίσκου παραβίασης της ασφάλειας.

Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, που ιδρύθηκε στα τέλη του 1993 με γνώμονα την ανάγκη για δημόσιες συγκοινωνίες υψηλής ποιότητας και ασφάλειας. Είναι ο μεγαλύτερος φορέας συγκοινωνιακού έργου στην Ελλάδα, υπεύθυνος για τον έλεγχο και την λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς της Αθήνας καθώς και των δύο θυγατρικών εταιρειών ΟΣΥ & ΣΤΑΣΥ.

Η Office Line Α.Ε (officeline.gr) είναι ηγέτιδα εταιρεία παροχής ολοκληρωμένων λύσεων υποδομών ΙΤ και υλοποίησης εξειδικευμένων έργων πληροφορικής, με 22 έτη παρουσίας στο χώρο υψηλής τεχνολογίας. Με κύρια χαρακτηριστικά την πολύχρονη τεχνογνωσία, την εξειδίκευση των πιστοποιημένων μηχανικών της σε τεχνολογίες Microsoft και όχι μόνο, διαθέτει μια ευρεία γκάμα πελατών, από πολυεθνικές εταιρείες, οργανισμούς δημόσιου και τραπεζικού τομέα, καθώς και μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Η εταιρεία είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9001:2015 για τις υπηρεσίες της κι έχει πληθώρα Gold Microsoft πιστοποιήσεων για την παροχή cloud λύσεων κι εφαρμογών. Αντίστοιχες πιστοποιήσεις διαθέτει επίσης και από άλλες κορυφαίες εταιρείας τεχνολογίας, όπως HPΕ, Dell, IBM, Cisco, Citrix, Veeam, VMware για την εφαρμογή πρωτοποριακών τεχνολογικών λύσεων.

H εταιρεία έχει λάβει σημαντικές βραβεύσεις: «Lifetime Customer Value in Azure» (Microsoft Partner Excellence Awards 2017), «Digital Transformation Enabler» (InfoCom world awards 2017), «Top 25 European Cloud Providers 2018» από το έγκριτο κι εξειδικευμένο περιοδικό CIO Applications Europe και «Gold Cloud Provider» από τα Impact BΙΤΕ awards (Ιούνιος 2018), που αναδεικνύουν την καινοτομία και τις βέλτιστες πρακτικές της Επιχειρηματικής Τεχνολογίας.

Οι κύριοι τομείς που δραστηριοποιείται η εταιρεία είναι:

  • Mobile security
  • Business transformation
  • Public, Private, Hybrid cloud solutions
  • Business Continuity
  • Cyber Security solutions
  • GDPR & Risk matters
  • Collaboration and SharePoint services
  • Enterprise support services
  • Value Added Reseller

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider