Μπορεί το 5G να μην έχει έρθει ακόμα, ωστόσο η LG ετοιμάζει το 6G

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπορεί το 5G να μην έχει έρθει ακόμα, ωστόσο η LG ετοιμάζει το 6G
Έχει ανοίξει ήδη ένα εξειδικευμένο ερευνητικό κέντρο για το 6G στη Νότια Κορέα.

Την ώρα που οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές smartphone ετοιμάζουν τα όπλα τους για την επερχόμενη μάχη του 5G η LG φαίνεται πως θέλει να καινοτομήσει κάνοντας ήδη προετοιμασία για τον αγώνα του.... 6G. Σύμφωνα με την κορεατική εταιρεία μάλιστα υπάρχει ήδη ένα εξειδικευμένο ερευνητικό κέντρο για το 6G στην περιοχή Yuseong στην πόλη Daejeon της Νότιας Κορέας.

Προφανώς, η LG δεν εργάζεται στην κατασκευή τηλεφώνων με δυνατότητα σύνδεσης 6G, αλλά στοχεύει αντ 'αυτού στο να ηγηθεί «της παγκόσμιας τυποποίησης αλλά και στο να εξασφαλίσει νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες».

Σε συνεργασία με το Advanced Institute of Science and Technology της Κορέας, η LG Electronics θέλει να «προετοιμαστεί για τη μελλοντική βιομηχανία». Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της μάλιστα η μετάβαση από το 5G σε 6G θα διαρκέσει περίπου 10 χρόνια. Βέβαια για να αρχίσουμε να μετράμε αυτά τα δέκα χρόνια θα πρέπει πρώτα το 5G να γίνει πραγματικότητα, γεγονός που σύμφωνα με τους ειδικούς της αγοράς χρειάζεται μερικά χρόνια ακόμα.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι οι τρεις κύριοι πάροχοι ασύρματων υπηρεσιών της Κορέας, συμπεριλαμβανομένης της θυγατρικής LG Electronics Plus της LG Electronics, ήδη προχωρούν στην αντικατάσταση του 4G LTE. Αντίστοιχη μάχη δίνεται και επί αμερικανικού εδάφους με τους παρόχους να έχουν ξεκινήσει τις δοκιμές στα νέα δίκτυα υπερυψηλών ταχυτήτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider