Wood & Company: Κορυφαία επιλογή η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ – Σύσταση buy με τιμή στόχο τα 14,80 ευρώ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wood & Company: Κορυφαία επιλογή η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ – Σύσταση buy με τιμή στόχο τα 14,80 ευρώ
H μετοχή της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ πέτυχε την καλύτερη απόδοση στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, με ράλι άνω του 50%.

Εξαιρετικά ελκυστική παραμένει για τη Wood & Company η μετοχή της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ.

Όπως επισημαίνει η εταιρεία, σε νέο της report, ημερομηνίας 15 Σεπτεμβρίου και με διακριτικό τίτλο «Terna Energy: Long Term Only», η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ παραμένει ελκυστική, λόγω της συνεχούς επέκτασης του χαρτοφυλακίου έργων της, της δημιουργίας ισχυρών ταμειακών ροών και της σταθερής ιστορικής της πορείας.

Ειδική αναφορά γίνεται και στο γεγονός ότι η μετοχή της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ πέτυχε την καλύτερη απόδοση στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, με ράλι άνω του 50%.

«Αναδείξαμε την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ως μία από τις κορυφαίες επενδυτικές επιλογές, δεδομένης της αμυντικής φύσης της επιχείρησης», τονίζει η Wood και εξηγεί πως διατηρεί τη σύσταση buy (αγορά) για τη μετοχή, απευθυνόμενη στους επενδυτές που αναζητούν έκθεση στην Ελλάδα με μακροπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα.

Νέα τιμή στόχος

Μάλιστα, η Wood δίνει νέα τιμή στόχο τα 14,80 ευρώ για τη μετοχή της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, αυξημένη κατά 61% σε σχέση με την προηγούμενη τιμή στόχο των 9,20 ευρώ.

Τα έργα

Μέχρι το τέλος του 2020, η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ θα έχει εγκατεστημένη ισχύ 1,37 GW σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με επιπλέον 550MW να βρίσκονται σε κατασκευή.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως η διοίκηση της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ανέβασε πρόσφατα τον πενταετή στόχο της εταιρείας κατά 800 MW στα 2,8 GW. «Παρά το γεγονός ότι είναι ένας φιλόδοξος στόχος, πιστεύουμε ότι η εταιρεία έχει την κατάλληλη εμπειρία για να αναπτύξει το χαρτοφυλάκιό της επιθετικά», σημειώνει η Wood.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider