Μια άλλη οπτική για το πως θα μπορούσαν να είναι τα εργοστάσια δίνει το project «The Plus», του ομίλου Bjarke Ingels (BIG). Πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα υλοποιηθεί στο Magnor της Νορβηγίας και θα ακολουθεί τους κανόνες της αειφόρου ανάπτυξης. 

Με βάση τις μακέτες, το κτήριο θα είναι περιτριγυρισμένο από δέντρα και θα έχει 1.200 ηλιακούς συλλέκτες, οι οποίοι θα πρέπει να καλύψουν τις αυξημένες ενεργειακές ανάγκες του εργοστασίου.

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο θα παράγει έπιπλα και οι εταιρείες που εμπλέκονται στην ανάπτυξή του ελπίζουν ότι αυτή θα είναι βιώσιμη, αισθητικά ευχάριστη και τεχνολογικά προηγμένη.

Γνωστό ως «The Plus», το κτήριο των 6.500 μέτρων θα βρίσκεται στο Magnor της Νορβηγίας και περιβάλλεται από δέντρα, ενώ στην τοποθεσία βρίσκετια και ένα πάρκο 300 στρεμμάτων.

Για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, υπεύθυνος είναι ο Όμιλος Bjarke Ingels (BIG) και ο πελάτης τους είναι η νορβηγική εταιρεία κατασκευής επίπλων, Vestre, η οποία ιδρύθηκε το 1947.

Οι κατασκευαστικές εργασίες πρόκειται να ξεκινήσουν τον Αύγουστο και όταν τελειώσουν, η εγκατάσταση θα φιλοξενήσει μια σειρά από βιώσιμα χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με την BIG - η οποία έχει γραφεία στην Κοπεγχάγη, τη Νέα Υόρκη, τη Βαρκελώνη και το Λονδίνο - η πρόσοψη του κτηρίου θα αποτελείται από τοπική ξυλεία, ανακυκλωμένο χάλυβα οπλισμού και σκυρόδεμα χαμηλών εκπομπών άνθρακα, ενώ στην οροφή του θα εγκατασταθούν 1.200 ηλιακοί συλλέκτες.

Με πληροφορίες από το CNBC.