Χατζηδάκης: Μειώσεις έως 65% στην κατανάλωση νυχτερινού ρεύματος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χατζηδάκης: Μειώσεις έως 65% στην κατανάλωση νυχτερινού ρεύματος
Η μείωση εστιάζει κυρίως την κατανάλωση νυχτερινού ρεύματος και όσους χρησιμοποιούν θερμοσυσσωρευτές τον χειμώνα.

Για τα μέτρα ελάφρυνσης σχετικά με την υψηλή κατανάλωση ρεύματος έκανε λόγο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας σε πρωινή εκπομπή στο ΣΚΑΙ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε πως θα υπάρξουν μειώσεις από 30% έως 65% για όσους έχουν υψηλή κατανάλωση, για να διορθωθεί η αδικία όσων είχαν πάνω από 1600 κιλοβατώρες και καλούνταν να πληρώσουν υπέρογκα ποσά. Η μείωση εστιάζει κυρίως την κατανάλωση νυχτερινού ρεύματος και όσους χρησιμοποιούν θερμοσυσσωρευτές τον χειμώνα. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης αντιμετωπίζεται αυτή η αδικία που είχε γίνει το 2018. Σχετικά με όσους έχουν χαμηλή κατανάλωση ο υπουργός ανέφερε ότι οι τιμές θα παραμένουν χαμηλές.

Συγκεκριμένα, όπως είχε αναφέρει το insider.gr από την 01.01.2018 η Πολιτεία, άλλαξε τον τρόπο υπολογισμού των ΥΚΩ και αποφάσισε την ενιαία εφαρμογή τιμών και τρόπου υπολογισμού στην κατανάλωση ημέρας και νύχτας. Πρακτικά με τον τρόπο αυτό, αυξήθηκε η χρέωση των ΥΚΩ για την κατανάλωση της νύχτας.

Αυτό είχε ως συνέπεια από τη μία να υπάρχει τεράστια επιβάρυνση στους λογαριασμούς των πελατών με νυχτερινή χρέωση, οι οποίοι κάνουν αυξημένη χρήση ενεργοβόρων συσκευών κατά τη διάρκεια της νύχτας (πχ θερμοσυσσωρευτές, κλιματιστικά).

Με τις νέες κλίμακες οι πελάτες με κατανάλωση άνω των 1.600 kWh στη νύχτα θα δουν σημαντική μείωση στο λογαριασμό τους. Συγκεκριμένα, στην τελευταία κλίμακα, η μείωση στη χρέωση φθάνει το 65%:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider