Απεργίες κατά της ιδιωτικοποίησης ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απεργίες κατά της ιδιωτικοποίησης ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ
Απεργίες για τις 24 και 25 Σεπτεμβρίου έχουν προγραμματίσει τα ΕΛΠΕ.

Σε νέες κινητοποιήσεις κατά της ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ προχωρούν οι εργαζόμενοι του ομίλου.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στα γραφεία του ΠΣΕΕΠ με τη συμμετοχή του σωµατείου του οµίλου, την ΠΟΕ και το ΕΚΕ∆Α αποφασίστηκαν νέες κινητοποιήσεις κατά της ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ και του πολυνοµοσχεδίου της κυβέρνησης. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

«Καθηµερινά καλλιεργείται µέσα από δηµοσιεύµατα, µετά τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού για την περαιτέρω Ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ, µία συγκαλυµµένη επιθυµία, όσων “ορέγονται οφέλη” από το ξεπούληµα αυτό, να παρουσιάσουν ως δεδοµένη και χωρίς περιθώρια αντίδρασης από τους εργαζόµενους αυτήν την εθνική προδοσία.

Η εκποίηση του εθνικού πλούτου της χώρας είναι εθνική προδοσία, πόσο µάλλον όταν ο µεγαλοµέτοχος των ΕΛΠΕ (Paneuropean Oil and Industrial Holdings S.A.) δεν πουλάει ούτε µία µετοχή του, αναγνωρίζοντας την επιχειρηµατική αξία της εταιρείας, που αποτελεί για όλους, εκτός των πολιτικών µας, το διαµάντι της χώρας µας.

Απεργούµε στις 24 και 25/09/19 στέλνοντας για άλλη µία φορά ένα ξεκάθαρο µήνυµα στην κυβέρνηση και στα κόµµατα της αντιπολίτευσης, που µε την εκκωφαντική τους σιωπή στηρίζουν την προσπάθεια της πλήρους ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ. Εµείς οι εργαζόµενοι θα συνεχίσουµε να αγωνιζόµαστε για την ανατροπή του ξεπουλήµατος των ΕΛΠΕ ώστε να µην καταδικάσουµε τη χώρα µας σε ένα αύριο χωρίς ελπίδα.

Καλούµε όλους τους συναδέλφους να συµµετέχουν µαζικά, αγωνιστικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις και να δώσουν δυναµικό “παρών” στις πύλες των εγκαταστά».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider