Πάιατ: Εντείνεται το ενδιαφέρον των αμερικανικών επιχειρήσεων για επενδύσεις στην Ελλάδα

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάιατ: Εντείνεται το ενδιαφέρον των αμερικανικών επιχειρήσεων για επενδύσεις στην Ελλάδα
Σημείο καμπής για την Ελλάδα χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας τη Δευτέρα στο Athens Εnergy Forum.

Σημείο καμπής για την Ελλάδα χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας τη Δευτέρα στο Athens Energy Forum.

«Βλέπουμε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών συμβάλλει τα μέγιστα στην ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρέσβης. Όπως είπε, ξεκλειδώνουν οικονομικές δυνατότητες για την ευρύτερη περιοχή γενικότερα και ειδικότερα, όσον αφορά στις συνδέσεις αγωγών φυσικού αερίου, πετρελαίου και ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο κ. Πάιατ σχολίασε και τη στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, επικροτώντας τη διάθεση του προέδρου της ΝΔ να προχωρήσει με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Αμερικανός πρέσβης επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου, ενώ αναφέρθηκε και στα μεγάλα έργα στα οποία εμπλέκεται η χώρα μας, όπως είναι οι αγωγοί TAP, IGB, ο σταθμός της Ρεβυθούσας κλπ.

Η Ελλάδα θα επωφεληθεί από τις εισαγωγές αμερικανικού αερίου

Αναφερόμενος στις εισαγωγές αμερικανικού LNG στην Ελλάδα, ο κ. Πάιατ διευκρίνισε ότι η Ελλάδα θα επωφεληθεί καθώς θα καλύπτει τις ανάγκες της με χαμηλότερες τιμές. Η πολλαπλότητα των πηγών θα στερήσει από τη Ρωσία την ευκαιρία να καταστεί τιμολογιακό κέντρο, πρόσθεσε.

Όπως τόνισε ο Αμερικανός πρέσβης, το Δεκέμβριο έφτασε το πρώτο φορτίο στη Ρεβυθούσα, αλλά αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα εισάγει αμερικανικό αέριο (ενώ αναμένονται και δυο φορτία από το μυτιληναίο).

Βέβαια, οι ΗΠΑ θα εξάγουν αέριο και σε άλλες περιοχές, όπως είναι η Ασία και η Ιαπωνία.

Έντονο το ενδιαφέρον των αμερικανικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα

Ο κ. Πάιατ αναφέρθηκε, επίσης, στο εντεινόμενο ενδιαφέρον των αμερικανικών επιχειρήσεων να επενδύσουν στην Ελλάδα, φέρνοντας ως παράδειγμα την Τesla και την ΕxxonMobil.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider