Κόλαφος για τα αδέλφια Μάνο και Κωνσταντίνο Δομαζάκη αποδεικνύεται το πόρισμα της Deloitte για την ιστορική αλλαντοβιομηχανία Creta Farms.

Όπως είχε αναφέρει σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η Creta Farms, έλαβε στα τέλη Ιουλίου από την εταιρεία Deloitte Business Solutions την τελική έκθεση ειδικού ελέγχου (forensic) που η τελευταία διενήργησε.

Διαβάστε επίσης:

Τα… κακώς κείμενα

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του capital.gr, το πόρισμα της Deloitte αποκαλύπτει – για την περίοδο που οι Μάνος και Κωνσταντίνος Δομαζάκης βρίσκονταν στα ηνία της εταιρείας – φαινόμενα υπερτιμολογήσεων και κακοδιαχείρισης, καθώς και εκροές πολλών εκατομμυρίων από το «ταμείο» της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας.

Στα… κακώς κείμενα συμπεριλαμβάνεται και η υπόθεση της εταιρείας ΕΥΡΩΚΡΕΤΑ, συμφερόντων των αδερφών Δομαζάκη. Από το πόρισμα προκύπτει, ούτε λίγο ούτε πολύ πως η ΕΥΡΩΚΡΕΤΑ, κατά το διάστημα 2006-2018, εκεί που βρίσκεται στις οικονομικές καταστάσεις της Creta Farms, εκεί… χάνεται και μετά από λίγο καιρό επιστρέφει (στις οικονομικές καταστάσεις).

Παράλληλα, στο πόρισμα της Deloitte για το διάστημα 2014-2018 καταγράφονται μεγάλες εκροές από τα ταμεία της εταιρείας, προς τους δύο βασικούς μετόχους – ήτοι τα αδέρφια Δομαζάκη – που φτάνουν σχεδόν τα 3 εκατ. ευρώ, αλλά και απογραφές για τη διετία 2017 – 2018 όχι με ορθές πρακτικές.

Φαινόμενα υπερτιμολογήσεων εντοπίζει η έκθεση ελέγχου της Deloitte και στην περίπτωση της Food Processing Ltd KCII της Metalo Ltd.