Εκτινάχθηκαν οι εξαγωγές ελληνικών κερασιών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εκτινάχθηκαν οι εξαγωγές ελληνικών κερασιών
Τι δείχνουν τα στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής, Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT-HELLAS για τις εξαγωγές των ελληνικών φρούτων.

Ρεκόρ όλων των εποχών κατέγραψαν για άλλη μία εβδομάδα οι εξαγωγές ελληνικών κερασιών, καθώς αυξήθηκαν κατά 44,7% σε σχέση με πέρσι και ανέρχονται πλέον σε 37.668 τόνους, με τις τιμές τους αυξημένες.

Σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής, Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT-HELLAS για την τελευταία εβδομάδα, οι εξαγωγές ροδακίνων είναι ελαφρώς μειωμένες κατά 6,4% σε σχέση με πέρσι με την εμπορεύσιμη παραγωγή στα ίδια επίπεδα και την ποιότητα και τιμές σε ικανοποιητικά επίπεδα και με την εκτίμηση ότι θα βελτιωθούν σε θετικό πρόσημο το επόμενο 10ημερο.

Οι εξαγωγές των βερίκοκων ουσιαστικά έχουν περαιωθεί με μείωση 8% σε 19.502 έναντι 21.189 τόνων, λόγω μειωμένης παραγωγής. Παράλληλα συνεχίστηκαν και οι εξαγωγές πορτοκαλιών, λεμονιών που επίσης έχουν περαιωθεί.

Αναμένεται ρεκόρ και στις εξαγωγές καρπουζιών

Οι εξαγωγές των καρπουζιών συνεχίζονται με θετικούς μεν ρυθμούς αυξημένες κατά 13,2% στους 185.772 τόνους, έναντι 164.109 τόνων της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Η ζήτηση εμφανίζεται μειωμένη όπως και η κατανάλωση στην εγχώρια αγορά ενώ οι εξαγωγές συνεχίζονται με μικρότερους ρυθμούς. Ωστόσο αναμένεται ότι θα καταγραφεί ρεκόρ εξαγωγών και σε αυτό το προϊόν.

Τέλος οι εξαγωγές σταφυλιών εκτιμάται ότι θα αυξάνουν τους ρυθμούς τους σταδιακά με εντατικοποίησή τους μετά το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου. Η παραγωγή είναι στα ίδια με πέρσι επίπεδα, με την ποιότητά τους σε υψηλά επίπεδα σε όλη την χώρα.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί έγιναν «ανάρπαστα» τα ελληνικά φρούτα

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider