«Είναι αξιοσημείωτος ο ενθουσιασμός των εμπόρων που άνοιξαν τα καταστήματά τους μετά από 52 ημέρες και επέστρεψαν στην καθημερινότητα τους» σημείωσε o Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Γιώργος Καρανίκας μιλώντας στον Real Fm 97,8.

 «Παρόλα αυτά ο τζίρος παραμένει χαμηλός χωρίς ιδιαίτερες προσδοκίες άμεσης ανάκαμψης» τόνισε.

Ο κ. Καρανίκας επεσήμανε πως «βασική προτεραιότητα των εμπόρων είναι να πείσουμε το καταναλωτικό κοινό πως στα καταστήματα τηρούνται όλα τα μέτρα υγειονομικής προφύλαξης και πραγματοποιούνται οι αγορές με ασφάλεια», υπογραμμίζοντας ότι «με αυτό τον τρόπο ο τζίρος, που αυτή την στιγμή είναι και η βασική χρηματοδότηση ενός καταστήματος θα ανέβει προοδευτικά». 

Παράλληλα ανέδειξε την ανάγκη προώθησης προγραμμάτων που θα ενισχύουν την απασχόληση με διττό σκοπό: από τη μία την αντιμετώπιση συσσωρευμένων υποχρεώσεων και από την άλλη την τόνωση του καταναλωτικού πορτοφολιού.

«Η αγορά θέλει ψυχολογία αλλά χρειάζεται και χρηματοδοτική ενίσχυση» είπε χαρακτηριστικά. 

Απαντώντας τέλος σε ερώτηση για μια πρώτη εκτίμηση για το έργο ανάπλασης που έχει εξαγγείλει ο Δήμος Αθηναίων, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, δήλωσε πως τέτοιες ενέργειες βοηθούν να αλλάξει το πρόσωπο της Αθήνας «και από πέρασμα να γίνει προορισμός».

«Συνδυαστικά με τα Open Malls, το μεγάλο έργο της ΕΣΕΕ που αφορά βέβαια όλη την Ελλάδα, τέτοιου είδους έργα μπορούν να απογειώσουν τις αγορές» τόνισε ο κ. Καρανίκας.