Οι Έλληνες «κόβουν» τις ταβέρνες λόγω κοροναϊού

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι Έλληνες «κόβουν» τις ταβέρνες λόγω κοροναϊού
«Αρχίζει να φαίνεται πλέον το πρόβλημα, περισσότερο στον κλάδο της εστίασης και λιγότερο σε καφέ και μπαρ» λέει στο insider.gr, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων.

Οι πρώτες επιπτώσεις μετά την εμφάνιση κρουσμάτων του κοροναϊού στη χώρα μας είναι σιγά σιγά ορατές και στον κλάδο της εστίασης.

«Αρχίζει να φαίνεται πλέον το πρόβλημα, περισσότερο σε εστιατόρια και ταβέρνες και λιγότερο στα καφέ και τα μπαρ» λέει στο insider.gr, ο Γιώργος Καββαθάς, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων.

Ενδεικτικό είναι σύμφωνα με τον Καββαθά ότι το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας σε προορισμούς όπου ακυρώθηκαν οι καρναβαλικές επιπτώσεις όπως Πάτρα, Κομοτηνή και Κοζάνη, η μείωση στο κλάδο της εστίασης έφτασε ακόμη και το 50%.

Άλλωστε είναι κάτι το οποίο είχε επισημάνει τις προηγούμενες μέρες και ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Πατρών, Κωνσταντίνος Ζαφειρόπουλος μιλώντας στο insider.gr. «Εάν τα προηγούμενα χρόνια ο τζίρος έφτανε τα 50 εκατ. ευρώ, φέτος υπολογίζουμε κάτω από 25 εκατ. ευρώ» τόνισε χαρακτηριστικά.

Μειωμένη η κίνηση και στην Αττική

Και στην Αττική όμως, η διαφορά ακόμη και σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα είναι εμφανής. Ιδιαίτερα σε περιοχές που υπάρχουν μεγάλα ξενοδοχεία, όπως και στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας τα εστιατόρια και οι ταβέρνες διαπιστώνουν σημαντική μείωση στην κίνηση των τουριστών.

Όσον αφορά στους Έλληνες, ο κ. Καββαθάς επισημαίνει ότι έχουν αρχίσει να περιορίζουν και εκείνοι τις εξόδους τους και να αποφεύγουν τα μέρη όπου υπάρχει συνωστισμός.

Αν και ακόμη η ΠΟΕΣΕ δεν έχει στη διάθεσή της συγκεκριμένα στοιχεία για τις επιπτώσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, ο κ. Καββαθάς εκτιμά πως τα μέτρα που έχουν ληφθεί σε Ηλεία, Ζάκυνθο και Αχαΐα και η αυξημένη ανησυχία του κόσμου θα επηρεάσουν περαιτέρω το επόμενο διάστημα την κίνηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider