Αυξημένη κίνηση με χαμηλό τζίρο την Κυριακή στην αγορά

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυξημένη κίνηση με χαμηλό τζίρο την Κυριακή στην αγορά
Τι λέει στο insider.gr o πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης.

Αυξημένη ήταν η κίνηση στους εμπορικούς δρόμους της πρωτεύουσας την Κυριακή που ήταν ανοιχτά τα καταστήματα, ωστόσο η αγορά κινήθηκε σε «ρηχά νερά».

«Πολύς κόσμος, καλό κλίμα, «χαμηλό» ταμείο» επισημαίνει στο insider.gr o πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης σχετικά με τη χθεσινή ημέρα.

Οι καταναλωτές όπως φαίνεται, βρήκαν την ευκαιρία λόγω των ανοιχτών καταστημάτων να κάνουν μια βόλτα στην αγορά και τη χριστουγεννιάτικα στολισμένη Αθήνα, ωστόσο λίγοι ήταν εκείνοι που τελικά ψώνισαν.

«Για εμάς ήταν κάτι αναμενόμενο καθώς ακόμη δεν έχει καταβληθεί το δώρο των Χριστουγέννων στους περισσότερους» τονίζει ο κ. Καφούνης, ο οποίος ωστόσο εμφανίζεται αισιόδοξος ότι φέτος ο τζίρος θα κινηθεί σε καλύτερα επίπεδα σε σχέση με πέρσι.

Σύμφωνα άλλωστε με στοιχεία που έδωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης, κατά μέσο όρο τα ελληνικά νοικοκυριά ξοδεύουν περίπου 450 ευρώ για τις αγορές των Χριστουγέννων.Η πλειονότητα των καταναλωτών ξεκινά τις αγορές το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου, συνεχίζει πολύ έντονα την περίοδο 16-24 Δεκεμβρίου και μόνο 2 στους 10 κάνουν τις αγορές τους μετά τα Χριστούγεννα, έως και την 31η Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά και τις Κυριακές 22 και 29 Δεκεμβρίου από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider