Αυτοί είναι οι 5 πλουσιότεροι άνθρωποι στη βιομηχανία της μόδας

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτοί είναι οι 5 πλουσιότεροι άνθρωποι στη βιομηχανία της μόδας
Σύμφωνα με τις λίστες Real Time Billionaires του Forbes και Billionaires Index του Bloomberg η συνολική περιουσία των πέντε κροίσων που δραστηριοποιούνται στη βιομηχανία της μόδας ξεπερνά τα 262,9 δισ. δολάρια!

Ο χώρος της μόδας είναι μία παγκόσμια βιομηχανία που εκτιμάται πως αξίζει περί τα 2,5 τρισ. δολάρια και έχει δημιουργήσει μερικούς από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις λίστες Real Time Billionaires του Forbes και Billionaires Index του Bloomberg, η συνολική περιουσία και των πέντε κροίσων που δραστηριοποιούνται στη βιομηχανία της μόδας ξεπερνά τα 262,9 δισ. δολάρια!

Το Business Insider συγκέντρωσε σε μία λίστα τους πέντε πλουσιότερους ανθρώπους στη βιομηχανία της μόδας, για το 2020.

Δείτε ποιοι είναι εδώ:

O Μπερνάρ Αρνό είναι ο πρόεδρος και CEO του LVMH, του μεγαλύτερου ομίλου πολυτελών brand στον κόσμο!

Παράλληλα, ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος βρίσκεται τρίτος στην κατάταξη του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, πίσω από τον Μπιλ Γκέιτς και τον Τζεφ Μπέζος, ενώ σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index αυξάνει συστηματικά την περιουσία του, με τον υψηλότερο ρυθμό, μεταξύ των δισεκατομμυριούχων.

Το χαρτοφυλάκιο της LVMH περιλαμβάνει brands, όπως η Louis Vuitton, η Christian Dior, η Sephora, η Bulgari και η Tiffany & Co.

Ο Αμάνθιο Ορτέγα «έχτισε» την περιουσία του, ύψους 60 δισ. δολαρίων, μέσα από τον Ισπανικό όμιλο εταιρειών μόδας, Inditex, τον οποίο και ίδρυσε μαζί με την πρώην του σύζυγο Ροζαλία Μέρα, το 1975.

Σήμερα, ο Ορτέγα κατέχει το 59% των μετοχών της Inditex και το χαρτοφυλάκιο του περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, brands όπως τα Zara, τα Pull&Bear, τα Bershka, τα Massimo Dutti και τα Stradivarius.

Ο Φρανσουά Πινό είναι ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης του ομίλου πολυτελών ειδών Kering, ο οποίος περιλαμβάνει κορυφαία brand μόδας, όπως τα Gucci και Alexander McQueen. 

Ο Γάλλος επιχειρηματίας και συλλέκτης τέχνης έχει στο χαρτοφυλάκιο του πληθώρα οίκων δημοπρασιών, οινοποιεία και εκδοτικούς οίκους. Μάλιστα είναι ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στη Γαλλία.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image.

Ο Φιλ Νάιτ είναι ο ιδρυτής του «γίγαντα» των αθλητικών ειδών, Nike, ο οποίος με την εμπειρία του ως - πρώην - δρομέας, ξεκίνησε την επιχείρηση του το 1964, μαζί με τον προπονητή του Μπιλ Μπάουερμαν, στο κολέγιο.

Σύμφωνα με το Forbes, ο Νάιτ αποσύρθηκε από πρόεδρος της Nike το 2016, μετά από 52 χρόνια στην ηγεσία.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image.

Τα αδέρφια Αλέν και Ζεράρ Βερτεμέρ είναι συνιδιοκτήτες του γαλλικού οίκου μόδας Chanel, καθώς κληρονόμησαν το διάσημο brand από τον παππού τους και συνιδρυτή (μαζί με την Κοκό Σανέλ), Πιέρ Βερτεμέρ.

Τα αδέρφια Βερτεμέρ είναι γνωστά στον χώρο σαν τους «πιο ήσυχους δισεκατομμυριούχους της μόδας», σύμφωνα με τους New York Times, καθώς είναι διακριτικοί στις υποθέσεις τους, σπάνια κάνουν δηλώσεις και προτιμούν να μένουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:59

Γερμανός τουρίστας αποζημιώθηκε γιατί δεν έβρισκε ξαπλώστρες σε ελληνικό ξενοδοχείο

23:47

Έρευνα: Η μυστική σχολή κατασκοπείας της Ρωσίας διδάσκει hacking και ανάμειξη σε εκλογές

23:36

Οι ΗΠΑ καλούν το Ιράν να αποφυλακίσει τη βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης Ναργκίς Μοχαμαντί

23:23

Microsoft: Το χάσμα στο ΑΙ στις φτωχές και πλούσιες χώρες διευρύνεται

23:09

«Κόκκινη» η Wall Street: Οπισθοχώρηση από τα ρεκόρ για S&P 500 - Nasdaq

22:55

Θ. Πελαγίδης (Υποδιοικητής ΤτΕ): «Ο κόσμος γίνεται πιο κυνικός και συναλλακτικός»

22:41

Τραμπ σε Λάιεν για εμπορική συμφωνία ΕΕ - ΗΠΑ: Προθεσμία έως 4 Ιουλίου, αλλιώς αύξηση δασμών

22:28

Νέες απώλειες για το πετρέλαιο

22:14

Κλήρωση Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 9,2 εκατ. ευρώ

22:01

Δένδιας: «Εξαιρετικές οι σχέσεις Ελλάδας και Πορτογαλίας - Έμφαση σε άμυνα, έρευνα και drones»

21:48

Ζελένσκι: Η εκεχειρία που προτείνει η Ρωσία δείχνει την «περίεργη και ακατάλληλη» λογική των ηγετών της

21:35

Σκληραίνει τη θέση του το Ιράν για τα Στενά του Ορμούζ

21:23

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Πτώση 1,5% για τη ΝΔ - Πόσοι θα ψήφιζαν Τσίπρα, Σαμαρά, Καρυστιανού

21:17

Γερμανία: Δημοσιονομικό κενό 52 δισ. ευρώ λόγω Μέσης Ανατολής

21:10

CIA: Το Ιράν μπορεί να αντέξει 4 μήνες τον αμερικανικό αποκλεισμό

21:05

Κερδοφόρο 3x3 για τον χρυσό

20:57

Εκπρόσωπος ΥΠΕΞ: Θα είμαστε έτοιμοι νωρίτερα από οποιαδήποτε άλλη ελληνική Προεδρία

20:50

Σνάμπελ: Η ΕΚΤ θα χρειαστεί να αυξήσει τα επιτόκια αν διευρυνθεί το ενεργειακό σοκ

20:42

Δημοσκόπηση MRB: Double score για ΝΔ - Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

20:30

ΠΟΥ για χανταϊό: Αυτό δεν είναι ούτε «η αρχή μιας επιδημίας» ούτε «μιας πανδημίας»

20:19

Στενά του Ορμούζ: Τέσσερα πλοία μεταφοράς LNG πέρασαν «διακριτικά» το τελευταίο 15ήμερο

20:08

Reuters: Η Ελλάδα εξετάζει την αγορά στρατιωτικών αεροσκαφών C-390

20:06

FT: Στα σκαριά απευθείας συνομιλίες ΕΕ - Πούτιν για Ουκρανικό

20:00

Ρωσία: Ανακοίνωσε κατάπαυση πυρός 8 έως 10 Μαΐου

19:48

Ισραήλ-Λίβανος: Τρίτος γύρος συνομιλιών την επόμενη εβδομάδα στην Ουάσινγκτον

19:45

Eurobank: Στις 12 Ιουνίου η καταβολή του μερίσματος

19:37

Πολύ ικανοποιημένος μετά τη συνάντησή του με τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο ο Λούλα

19:25

Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός: Σχεδόν 1.500 πλοία παραμένουν «εγκλωβισμένα» στον Περσικό Κόλπο

19:20

Τροπολογία Φλωρίδη: Με διαδικασίες εξπρές θα παραπέμπονται σε δίκη τα πολιτικά πρόσωπα

19:16

GRICE 2026: Στην Αθήνα το κορυφαίο Διεθνές Συνέδριο για Πράσινη Καινοτομία και Κυκλική Οικονομία

gazzetta
gazzetta reader insider insider