Αυτοί είναι οι 5 πλουσιότεροι άνθρωποι στη βιομηχανία της μόδας

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτοί είναι οι 5 πλουσιότεροι άνθρωποι στη βιομηχανία της μόδας
Σύμφωνα με τις λίστες Real Time Billionaires του Forbes και Billionaires Index του Bloomberg η συνολική περιουσία των πέντε κροίσων που δραστηριοποιούνται στη βιομηχανία της μόδας ξεπερνά τα 262,9 δισ. δολάρια!

Ο χώρος της μόδας είναι μία παγκόσμια βιομηχανία που εκτιμάται πως αξίζει περί τα 2,5 τρισ. δολάρια και έχει δημιουργήσει μερικούς από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις λίστες Real Time Billionaires του Forbes και Billionaires Index του Bloomberg, η συνολική περιουσία και των πέντε κροίσων που δραστηριοποιούνται στη βιομηχανία της μόδας ξεπερνά τα 262,9 δισ. δολάρια!

Το Business Insider συγκέντρωσε σε μία λίστα τους πέντε πλουσιότερους ανθρώπους στη βιομηχανία της μόδας, για το 2020.

Δείτε ποιοι είναι εδώ:

O Μπερνάρ Αρνό είναι ο πρόεδρος και CEO του LVMH, του μεγαλύτερου ομίλου πολυτελών brand στον κόσμο!

Παράλληλα, ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος βρίσκεται τρίτος στην κατάταξη του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, πίσω από τον Μπιλ Γκέιτς και τον Τζεφ Μπέζος, ενώ σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index αυξάνει συστηματικά την περιουσία του, με τον υψηλότερο ρυθμό, μεταξύ των δισεκατομμυριούχων.

Το χαρτοφυλάκιο της LVMH περιλαμβάνει brands, όπως η Louis Vuitton, η Christian Dior, η Sephora, η Bulgari και η Tiffany & Co.

Ο Αμάνθιο Ορτέγα «έχτισε» την περιουσία του, ύψους 60 δισ. δολαρίων, μέσα από τον Ισπανικό όμιλο εταιρειών μόδας, Inditex, τον οποίο και ίδρυσε μαζί με την πρώην του σύζυγο Ροζαλία Μέρα, το 1975.

Σήμερα, ο Ορτέγα κατέχει το 59% των μετοχών της Inditex και το χαρτοφυλάκιο του περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, brands όπως τα Zara, τα Pull&Bear, τα Bershka, τα Massimo Dutti και τα Stradivarius.

Ο Φρανσουά Πινό είναι ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης του ομίλου πολυτελών ειδών Kering, ο οποίος περιλαμβάνει κορυφαία brand μόδας, όπως τα Gucci και Alexander McQueen. 

Ο Γάλλος επιχειρηματίας και συλλέκτης τέχνης έχει στο χαρτοφυλάκιο του πληθώρα οίκων δημοπρασιών, οινοποιεία και εκδοτικούς οίκους. Μάλιστα είναι ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στη Γαλλία.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image.

Ο Φιλ Νάιτ είναι ο ιδρυτής του «γίγαντα» των αθλητικών ειδών, Nike, ο οποίος με την εμπειρία του ως - πρώην - δρομέας, ξεκίνησε την επιχείρηση του το 1964, μαζί με τον προπονητή του Μπιλ Μπάουερμαν, στο κολέγιο.

Σύμφωνα με το Forbes, ο Νάιτ αποσύρθηκε από πρόεδρος της Nike το 2016, μετά από 52 χρόνια στην ηγεσία.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image.

Τα αδέρφια Αλέν και Ζεράρ Βερτεμέρ είναι συνιδιοκτήτες του γαλλικού οίκου μόδας Chanel, καθώς κληρονόμησαν το διάσημο brand από τον παππού τους και συνιδρυτή (μαζί με την Κοκό Σανέλ), Πιέρ Βερτεμέρ.

Τα αδέρφια Βερτεμέρ είναι γνωστά στον χώρο σαν τους «πιο ήσυχους δισεκατομμυριούχους της μόδας», σύμφωνα με τους New York Times, καθώς είναι διακριτικοί στις υποθέσεις τους, σπάνια κάνουν δηλώσεις και προτιμούν να μένουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

19:32

Ζελένσκι: Ο Καναδάς συμφώνησε να παράσχει στην Ουκρανία ένα μεγάλο πακέτο στον τομέα της αντιαεροπορικής άμυνας

19:30

Ουκρανία: Τουλάχιστον τρεις νεκροί και 34 τραυματίες σε ρωσική επιδρομή σε εμπορικό κέντρο

19:27

Σκέρτσος: «Μισθοί Πορτογαλίας και όχι Βουλγαρίας στην Ελλάδα το 2025 - Τι δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat»

19:24

Πολλά αμερικανικά αεροσκάφη υπέστησαν ζημιές από τους ιρανικούς βομβαρδισμούς στην Ιορδανία

19:12

Πτώση στις ευρωαγορές στον απόηχο της ΕΚΤ

19:09

Λάιεν για την 11η Σεπτεμβρίου: «Σε στιγμές κινδύνου, οι συμμαχίες και η ενότητά μας έχουν σημασία»

18:49

ΔΝΤ: Η παγκόσμια ανάπτυξη αναμένεται στο 3% το 2026, αλλά οι κίνδυνοι παραμένουν υψηλοί

18:46

Δένδιας: Κύπρος και Ελλάδα συνιστούν άξονα σταθερότητας και ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο

18:38

Μητσοτάκης για τα μέτρα ΔΕΘ: «Ένα συνεκτικό σχέδιο για καλύτερα εισοδήματα και στήριξη της κοινωνίας»

18:37

ΔΥΠΑ: «Καθόλα νόμιμες οι διαδικασίες αποπεράτωσης του νέου κτιρίου - Προχωρούν κανονικά οι εργασίες»

18:33

Alpha Trust - Ανδρομέδα: Καθαρά κέρδη στα 2,34 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο του 2026

18:18

e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Οκτωβρίου

18:18

Ίλυδα: Ισχυρό άλμα 96,3% στα καθαρά κέρδη το α΄ εξάμηνο του 2026

18:15

Σκάλκος: Θα ξεπεράσουμε τον στόχο για άνοδο 40% στις ξένες επενδύσεις έως το 2030 - Η σημασία της ασιατικής στροφής

18:03

Χρηματιστήριο: Κράτησε «επαφή» με τις 2.700 μονάδες

18:02

Βαριές απώλειες -5% στα μέταλλα - Πτώση πάνω από 1% ο χρυσός

17:51

Ελβετία: Η κυβέρνηση θέλει να καταργήσει την οικογενειακή κατάσταση του «διαζευγμένου» σε επίσημα έγγραφα

17:51

Σχέδια Βελτίωσης: Αυξημένες ανάγκες, συρρικνωμένος προϋπολογισμός

17:42

Στον αγιασμό του 2ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λιοσίων ο Μητσοτάκης την Παρασκευή

17:30

Κεραμέως: Η μεγαλύτερη «Ημέρα Καριέρας» με περισσότερες από 2.500 θέσεις εργασίας στη Θεσσαλονίκη

17:29

Nasdaq: Επενδύει 100 εκατ. δολ. στη μητρική του Kraken - Έρχονται οι συναλλαγές «tokenized» μετοχών το 2027

17:24

ELPEN: Επένδυση 80 εκατ. ευρώ για το Athens LifeTech Park

17:14

Ξεκινά η υπογειοποίηση των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας του ΔΕΔΔΗΕ στον Δήμο Κηφισιάς

17:10

Wall Street: Ισχυρές απώλειες υπό τη σκιά του πετρελαίου - Βουτιά για Intel και Oracle

17:02

Συνάντηση Μητσοτάκη με τη δικηγόρο ανθρωπίνων δικαιωμάτων Αμάλ Κλούνεϊ

16:58

Μιχαηλίδου: Ποιες είναι οι τρεις μεγάλες αλλαγές στην προσχολική αγωγή

16:58

Απόδραση στα ιαματικά λουτρά της Ελλάδας

16:42

ΗΠΑ: Οριακή πτώση στις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας - Παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα οι απολύσεις

16:41

BRICS: Ο Σι Τζινπίνγκ θα επισκεφθεί την Ινδία για πρώτη φορά από το 2019

16:36

Παπαστεργίου: Ενισχύεται η θέση της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό και διεθνές διαστημικό οικοσύστημα


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider