Τα κατάφερε ο Έλον Μασκ - Πήρε την αμοιβή των 775 εκατ. δολαρίων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα κατάφερε ο Έλον Μασκ - Πήρε την αμοιβή των 775 εκατ. δολαρίων
Η αμοιβή αποτελείται από περίπου 1,7 εκατ. μετοχές της Tesla, οι οποίες «περνάνε» στην προσωπική περιουσία του Έλον Μασκ και η αξία των οποίων εκτιμάται στα 775 εκατ. δολάρια.

Τον παχυλό «μισθό» ύψους 775 εκατ. δολαρίων έλαβε ο ιδρυτής της Tesla, Έλον Μασκ, ως την πρώτη από τις 12 τμηματικές «αμοιβές» που προβλέπονται στο συμβόλαιό του, καθώς κατάφερε να πετύχει τους στόχους του ως CEO της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC, η Tesla επιβεβαίωσε πως ο CEO της εταιρείας, Έλον Μασκ, κατάφερε να «πιάσει» τους στόχους του και να αποκτήσει πρόσβαση στην πρώτη από τις 12 «δόσεις» της αμοιβής του, όπως φαίνεται από το έγγραφο που κατέθεσε η εταιρεία στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, την Πέμπτη 28/5.

Διαβάστε επίσης:

Η αμοιβή αποτελείται από περίπου 1,7 εκατ. μετοχές της Tesla, οι οποίες «περνάνε» στην προσωπική περιουσία του Έλον Μασκ και η αξία των οποίων εκτιμάται στα 775 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με την τιμή της μετοχής (805,81 δολάρια) στο κλείσιμο της συνεδρίασης το βράδυ της Πέμπτης.

Όπως εξηγεί το δημοσίευμα, ο στόχος που κατάφερε να «πιάσει» ο Έλον Μασκ ήταν να διατηρήσει τη μέση κεφαλαιοποίηση εξαμήνου στα 100 δισ. δολάρια.

Διαβάστε επίσης:

Φωτογραφίες: Getty Images / Ideal Image.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider