HSBC: Εξετάζει επιπλέον «μαχαίρι» στις θέσεις εργασίας – Έχει ήδη ανακοινώσει 35.000 περικοπές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
HSBC: Εξετάζει επιπλέον «μαχαίρι» στις θέσεις εργασίας – Έχει ήδη ανακοινώσει 35.000 περικοπές
Τον Φεβρουάριο, προτού εξαπλωθεί επικίνδυνα η πανδημία του κορονοϊού, η HSBC είχε ανακοινώσει πως θα μειώσει κατά 35.000 τις θέσεις εργασίας σε χρονικό ορίζοντα τριών ετών.

Σχέδια να διευρύνει έτι περαιτέρω το σχέδιο αναδιάρθρωσής της, το οποίο ήδη προβλέπει περικοπές 35.000 θέσεων εργασίας, επεξεργάζεται η HSBC, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας κορονοϊού.

Όπως αποκαλύπτουν οι Financial Times, το διοικητικό συμβούλιο της βρετανικής τράπεζας εξετάζει μία επέκταση του κοινωνικού προγράμματος, ή την πώληση των δραστηριοτήτων της στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε πηγή προσκείμενη στις συζητήσεις.

Τον Φεβρουάριο, προτού εξαπλωθεί επικίνδυνα η πανδημία του κορονοϊού, η HSBC είχε ανακοινώσει πως θα μειώσει κατά 35.000 τις θέσεις εργασίας σε χρονικό ορίζοντα τριών ετών, αλλά και πως θα προχωρήσει σε σημαντικό περιορισμό των δραστηριοτήτων της σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρώπη, εστιάζοντας περισσότερο στην Ασία. Επιπλέον, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η τράπεζα εξετάζει την πώληση της λιανικής δραστηριότητάς της στη Γαλλία. Όμως, λόγω του Covid-19, η τράπεζα είχε αναστείλει προσωρινά αυτό το τεράστιο σχέδιο.

Η πανδημία έχει επηρεάσει σημαντικά τα οικονομικά αποτελέσματα του βρετανικού τραπεζικού ομίλου, ο οποίος σημείωσε μία πτώση 57% στα καθαρά κέρδη του το πρώτο τρίμηνο. Η τράπεζα προβλέπει το ποσόν των απλήρωτων πιστώσεων να κυμανθεί το 2020 μεταξύ 7 και 11 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider