«Τέλος» στις βρεφικές σκόνες τύπου «ταλκ» βάζει η Johnson & Johnson, βγάζοντας την πούδρα από τον προϊοντικό της κατάλογο, αν και συνεχίζει να υπερασπίζεται την ασφάλεια του προϊόντος.

Συγκεκριμένα, η Johnson & Johnson (J&J) ανακοίνωσε χθες ότι θα σταματήσει να πουλάει το προϊόν ταλκ Johnson's Baby Powder στις αγορές των ΗΠΑ και του Καναδά, δηλώνοντας ότι η εξέλιξη αυτή εντάσσεται σε μία ευρύτερη επαναξιολόγηση της γκάμας των προϊόντων της.

Όπως αναφέρεται δεν θα γίνει απόσυρση του αναφερόμενου προϊόντος από την αγορά, όμως μέσα στους επόμενους μήνες, θα σταματήσει σταδιακά η παραγωγή του και η διάθεση του στην αγορά. Οι εμπορικοί συνεργάτες της εταιρείας θα εξακολουθήσουν να πωλούν τα αποθέματά τους.

Περισσότερες από 16.000 αγωγές

Μέχρι στιγμής, η J&J βρίσκεται αντιμέτωπη με συνολικά περισσότερες από 16.000 αγωγές από καταναλωτές που υποστηρίζουν ότι τα προϊόντα ταλκ της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης και της Johnson's Baby Powder, τους προκάλεσαν καρκίνο. Οι αγωγές αυτές αφορούν στο ταλκ που παράγει, καθώς υποστηρίζεται ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι μολυσμένα με αμίαντο και μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο των ωοθηκών.

Από την πλευρά της, η αμερικανική εταιρεία υπερασπίζεται σταθερά την ασφάλεια των προϊόντων ταλκ που παράγει, δηλώνοντας ότι διατηρεί την εμπιστοσύνη της στην ασφάλειά τους.