Ρολόγια Rolex σε τιμή... ευκαιρίας λόγω κορονοϊού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρολόγια Rolex σε τιμή... ευκαιρίας λόγω κορονοϊού
Η οικονομική ύφεση, οι αυξανόμενες τιμές του χρυσού και η αναστολή της λειτουργίας καταστημάτων λιανικής πώλησης πλήττουν τις πωλήσεις εταιρειών πολυτελούς ωρολογοποιίας.

Σε τιμές ευκαιρίας μπορεί να βρει κανείς τα πολυτελή ρολόγια Rolex, καθώς η εταιρεία δέχεται «βαρύ πλήγμα», εν μέσω πανδημίας κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Bloomberg, ο κλάδος της πολυτελούς ωρολογοποιίας, «λυγίζει» και οι κατασκευάστριες εταιρείες ρολογιών πολυτελείας, Rolex, Omega και Cartier κλείνουν -προσωρινά- τα εργοστάσια τους και προσφέρουν σημαντικές εκπτώσεις στα προϊόντα τους.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, η οικονομική ύφεση των τελευταίων μηνών, οι αυξανόμενες τιμές του χρυσού και η αναστολή της λειτουργίας καταστημάτων λιανικής πώλησης πλήττουν τις πωλήσεις εταιρειών με υψηλότερο κόστος, όπως η Swatch Group AG και η Richemont.l

Ρολόγια πολυτελείας στη μισή τιμή

Η Richemont προσφέρει μειώσεις τιμών έως και 49% για τα μεταχειρισμένα ρολόγια Cartier σε ειδική προσφορά στην ιστοσελίδα vintage μεταπώλησης, Watchfinder και η Swatch θα απασχολεί έως και το 70% του προσωπικού της με μειωμένο ωράριο μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg, η απασχόληση στην ελβετική ωρολογοποιία, η οποία υποστηρίζει 59.000 ανθρώπους και αντιπροσωπεύει σχεδόν το ένα δέκατο των εξαγωγών της χώρας, απειλείται. Ακόμα χειρότερο, η βιομηχανία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους εργαζόμενους που ζουν πέρα ​από τα σύνορα με τη Γαλλία και πολλοί από αυτούς δεν μπορούν να εργαστούν αφού έχουν κλείσει τα σύνορα. Η Audemars Piguet επίσης κλείνει εργοστάσια και γραφεία παραγωγής σε διάφορες χώρες και η Hublot έχει επίσης σταματήσει την παραγωγή... μέχρι νεωτέρας.

Οι εξαγωγές ελβετικών ρολογιών έκαναν τη μεγαλύτερη βουτιά οκταμήνου το Φεβρουάριο, ενώ οι αποστολές προς την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ μειώθηκαν κατά 52% και 42% αντίστοιχα, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη. Η πτώση αναμένεται να επιδεινωθεί αυτό το μήνα καθώς το επίκεντρο της νόσου μετατοπίζεται στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider