Κρίσιμη για την «επόμενη μέρα» η Γενική Συνέλευση της Deutsche Bank

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κρίσιμη για την «επόμενη μέρα» η Γενική Συνέλευση της Deutsche Bank
Λίγο καιρό μετά το «ναυάγιο» της συγχώνευσής της με την Commerzbank.

Εξαιρετικά κρίσιμη – ίσως η κρισιμότερη στην πρόσφατη ιστορία της – είναι η γενική συνέλευση των μετόχων της Deutsche Bank που πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη, στη σκιά δυσμενών συνθηκών.

Λίγο καιρό μετά το «ναυάγιο» της συγχώνευσης με την Commerzbank, η τιμή της μετοχής της μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας κατρακυλά, ενώ την ίδια το φως έρχονται και νέα σκάνδαλα, πλήττοντας έτι περαιτέρω το κύρος και τη φήμη της τράπεζας.

Από τις αρχές του έτους και μέχρι στιγμής, η μετοχή της Deutsche Bank μετρά απώλειες 5%. Μόλις την περασμένη Δευτέρα, η UBS προχώρησε σε υποβάθμιση της σύστασης της μετοχής της σε «sell» (πώληση), κόβοντας στα 5,70 ευρώ την τιμή – στόχο από 7,80 ευρώ προηγουμένως.

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν την τελευταία εβδομάδα, οι μέτοχοι αναμένεται να δείξουν την «πόρτα» της εξόδου στον πρόεδρο, Paul Achleitner, η θητεία του οποίου λήγει το 2022.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως η τράπεζα δέχεται αυξημένες πιέσεις ώστε να προβεί σε μεγάλες περικοπές στον επενδυτικό της βραχίονα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider