Πώς θα είναι τα συνεργεία αυτοκινήτων το 2050

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς θα είναι τα συνεργεία αυτοκινήτων το 2050
Με... ολογράμματα, τρισδιάστατους εκτυπωτές και άλλα φουτουριστικά στοιχεία θα εξοπλίζεται κάθε συνεργείο, σε τριάντα χρόνια από σήμερα.

Η Direct Line, ασφαλιστική εταιρεία στην Αγγλία, συνεργάστηκε με ερευνητές από την Thatcham Research, τη DG Cities και τη Women's Engineering Society. Τα αποτελέσματα που έβγαλαν μας δείχνουν πως θα είναι ένα συνεργείο αυτοκινήτων σε μερικά χρόνια από σήμερα, που τα μοντέλα που θα κυκλοφορούν στους δρόμους θα είναι πολύ διαφορετικά.

Χωρίς λίπανση θα γίνεται η συντήρηση των αυτοκινήτων στο μέλλον.

Καθημερινές επιχειρήσεις σχετικές με τα αυτοκίνητα θα αλλάξουν πάρα πολύ εικόνα από αυτή που γνωρίζουμε τα τελευταία χρόνια. Οι σύγχρονες τεχνολογίες θα θέλουν πολύ μεγαλύτερη υποστήριξη στο κομμάτι του software και των «υπολογιστών» τους και η συντήρηση των κινητήρων του οχήματος θα μειωθεί σημαντικά.

Mε εκτυπωτές 3D θα εφοδιάζονται τα συνεργεία της ψηφιακής εποχής.

Να τονίσουμε ότι οι ηλεκτροκινητήρες, που όπως όλα δείχνουν θα κατακτήσουν την αγορά, δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις συντήρησης. Δεν υπάρχουν λιπαντικά και ανταλλακτικά κινητήρα, όπως στα θερμικά μοτέρ. Συνεπώς ο ιδιοκτήτης θα χρειάζεται να αλλάζει σχεδόν μόνο... τακάκια, δισκόπλακες και ελαστικά! Το συνεργείο του μέλλοντος οπότε, θα βασίζεται στον ψηφιακό τομέα.

Ρομπότ, σαρωτές, 3D εκτυπωτές για να... εκτυπώνουν ανταλλακτικά, εξελιγμένα διαγνωστικά που θα ανιχνεύουν και θα επιλύουν αμέσως τα προβλήματα των οχημάτων, είναι μόνο κάποια παραδείγματα από όσα θα βλέπουμε σε τριάντα χρόνια από σήμερα. Οι άνθρωποι του συνεργείου, θα έχουν άλλου είδους δουλειές. Κυρίως θα επιβλέπουν και θα συντονίζουν ότι γίνεται.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider