Αναζητούνται εναλλακτικές για την ΕΒΖ 

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αναζητούνται εναλλακτικές για την ΕΒΖ 
Πηγές του υπουργείου Οικονομίας ανάφεραν πως το τελευταίο διάστημα έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τρεις νέους μνηστήρες.

Νέα λύση για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης αναζητεί η κυβέρνηση καθώς το σχέδιο εξυγίανσης υπό την Innovation Brain φαίνεται ότι καταλήγει σε «ναυάγιο».

Την εξέλιξη αυτή παραδέχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας λέγοντας πως η συγκεκριμένη προσπάθεια «χλωμιάζει πολύ» αλλά πως το υπουργείο βρίσκεται στην αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων. «Σύντομα θα έχουμε να σας κάνουμε ανακοινώσεις», είπε.

Πηγές του υπουργείου Οικονομίας ανάφεραν πως το τελευταίο διάστημα έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τρεις νέους μνηστήρες. Σε αυτούς φέρεται να περιλαμβάνονται η Royal Sugar ΑΒΕΕ, επίσημος και αποκλειστικός αντιπρόσωπος του Oλλανδού παραγωγού ζάχαρης Suiker Unie στην Ελλάδα, ένα ελληνικό επιχειρηματικό σχήμα καθώς και ξένος επιχειρηματικός όμιλος που έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση από τον περασμένο Μάιο.

Ο κ. Πιτσιόρλας δήλωσε ότι «η φετινή παραγωγή συλλέγεται κανονικά αυτές τις μέρες» και θα υπάρξει παραγωγή.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι εναλλακτικές λύσεις κινούνται στην κατεύθυνση που χάραξε το σχέδιο με την Innovation Brain, δηλαδή προς την κατάθεση μιας πρότασης εξυγίανσης της εταιρείας με τη συμμετοχή βεβαίως ενός ιδιώτη επενδυτή.

«Με τον ίδιο τρόπο θα μπορούσα να πω και για άλλες επιχειρήσεις, ότι είμαστε σ’ ένα δρόμο αντιμετώπισης τέτοιων προβλημάτων, ήδη έκανα μια ανακοίνωση για τη Hellenic Steel, υπάρχουν και άλλες διαδικασίες σ’ εξέλιξη, για παράδειγμα για την ΕΛΒΟ, για τα θέματα των ναυπηγείων, υπάρχουν πρωτοβουλίες σημαντικές για την επίλυση προβλημάτων μεγάλων εταιρειών που για χρόνια ταλαιπωρούνται», τόνισε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα βασικά θέματα στα οποία φαίνεται πως κόλλησε το deal ήταν η προστασία των εργαζομένων της ΕΒΖ καθώς και η διατήρηση της παραγωγής επί ελληνικού εδάφους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider