Καταγγελίες για δωροδοκίες στην Amazon για διαγραφή κακών κριτικών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καταγγελίες για δωροδοκίες στην Amazon για διαγραφή κακών κριτικών

Μια κακή κριτική δυσαρεστημένου αγοραστή στην διαδικτυακή πλαταφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon, ίσως φέρει την καταστροφή για τις εταιρείες που διαθέτουν τα προϊόντα τους μέσω του εμπορικού κολοσσού.

Εξαιτίας των παραπάνω και προσπαθώντας να αποφύγουν τέτοιες κακές ανατροφοδοτήσεις από δυσαρεστημένους καταναλωτές, αρκετοί διαδικτυακοί πωλητές απευθύνονται στους υπαλλήλους της Amazon, προσφέροντάς τους οικονομικά ανταλλάγματα, προκειμένου να τους προμηθεύσουν τα email των δυσαρεστημένων ή ακόμη και για να διαγράψουν εντελώς τις κακές κριτικές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές της αμερικανικής εφημερίδας «Wall Street Journal», αυτή η πρακτική είναι ιδιαίτερα συνηθισμένη στην Κίνα, όπου οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων πληρώνουν μερικές φορές τους μισθωτούς του Amazon γύρω στα $ 300 για κάθε κακή κριτική που αναθεωρούν.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι συγκεκριμένες υπηρεσίες τρέχουν από μεσίτες που χρησιμοποιούν την κινεζική υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων WeChat και που φέρνουν σε επαφή τους πωλητές με τους υπαλλήλους του Amazon.
Αξίζει να σημειώσουμε πως σύμφωνα με την πολιτική της Amazon, απαγορεύεται η αποκάλυψη των στοιχείων των αγοραστών στις επιχειρήσεις, ενώ ήδη διεξάγεται έρευνα από τον κολοσσό λιανικού εμπορίου αναφορικά με τα στελέχη που παραβιάζουν τις πρακτικές της εταιρείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider