Επένδυση 12,9 δισ. δολαρίων για νέο εργοστάσιο τσιπ από SK Hynix στη Νότια Κορέα

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Επένδυση 12,9 δισ. δολαρίων για νέο εργοστάσιο τσιπ από SK Hynix στη Νότια Κορέα
Η νέα εγκατάσταση θα βρίσκεται στην κορεατική πόλη Τσόνγκτζου, ενώ η κατασκευή πρόκειται να ξεκινήσει τον Απρίλιο, με στόχο την ολοκλήρωσή της στα τέλη του 2027.

Ποσό 12,9 δισ. δολαρίων θα δαπανήσει ο κολοσσός κατασκευής ημιαγωγών της Νότιας Κορέας, SK Hynix, για την κατασκευή ενός προηγμένου εργοστασίου συσκευασίας τσιπ, καθώς η εταιρεία επωφελείται από την παγκόσμια άνθηση της τεχνητής νοημοσύνης, επεκτείνοντας την παραγωγή για να καλύψει τις αυξανόμενες απαιτήσεις που καταγράφονται διεθνώς.

Η νέα εγκατάσταση θα βρίσκεται στην κορεατική πόλη Τσόνγκτζου, ενώ η κατασκευή πρόκειται να ξεκινήσει τον Απρίλιο, με στόχο την ολοκλήρωσή της στα τέλη του 2027.

Το εργοστάσιο θα επικεντρωθεί στην προηγμένη συσκευασία, η οποία περιλαμβάνει τον συνδυασμό πολλαπλών τσιπ μνήμης σε μία ενιαία μονάδα υψηλής πυκνότητας για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης.

Η SK Hynix είναι από τους μεγαλύτερους παραγωγούς τσιπ στον κόσμο και ηγείται της μνήμης υψηλού εύρους ζώνης (HBM), η οποία χρησιμοποιείται σε επεξεργαστές τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχεδιάστηκαν από την Nvidia.

Η επένδυση έρχεται καθώς η SK Hynix επιδιώκει να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για HBM όσο εντείνεται ο παγκόσμιος ανταγωνισμός στην ΑΙ, μια τάση που έχει αυξήσει τις τιμές και την έχει καταστήσει επικερδή για τους γίγαντες της τεχνολογίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Αμυντικές δαπάνες με ευρωπαϊκά κονδύλια μπορούν να ανεβάσουν την ελληνική οικονομία - Αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης

Με προσφορές ξεκινά η χρονιά για τις αεροπορικές

Αυξάνονται κατά 2,4% από φέτος τα επιδόματα ασθένειας και μητρότητας - Στα 883,92 ευρώ τα έξοδα κηδείας

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider