Αύξηση κατέγραψαν οι πωλήσεις της Hermes στο β' τρίμηνο καθώς οι πλούσιοι καταναλωτές συνέχισαν να αγοράζουν τις ακριβές τσάντες της, δείχνοντας την ανθεκτικότητα της εταιρείας κόντρα στη γενικευμένη, απότομη πτώση της ζήτησης για luxurious προϊόντα.
Ο κολοσσός των πολυτελών ειδών ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 9% σε ετήσια βάση με σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες, στα 3,91 δισ. ευρώ σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών.
Βελτιωμένη εικόνα καταγράφηκε σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται με την αύξηση των πωλήσεών της στο 2ο τρίμηνο να παραλαμβάνει την σκυτάλη από την ανάπτυξη 7% του πρώτου τριμήνου.
Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος Αξέλ Δουμάς, υπογράμμισε ότι τα οικονομικά μεγέθη αντανακλούν «τη δύναμη του οίκου της Hermes» απέναντι στις πιέσεις που διέρχεται ευρύτερα ο τομέας των πολυτελών ειδών με την ύφεση στη ζήτηση μετά την Covid-19 ενώ οι αντιξοότητες επιδεινώθηκαν περαιτέρω φέτος, στην σκιά των αμερικανικών δασμών.