Ο Όμιλος AKTOR εξαγοράζει έργα ΑΠΕ ισχύος 20MW

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο Όμιλος AKTOR εξαγοράζει έργα ΑΠΕ ισχύος 20MW
Το τελικό καθαρό τίμημα της εξαγοράς (μετά την αφαίρεση του τραπεζικού δανεισμού του χαρτοφυλακίου) εκτιμάται ότι θα ανέλθει περίπου στα 7,5 εκατ. ευρώ

Δεσμευτική συμφωνία για την εξαγορά χαρτοφυλακίου έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), συνολικής ισχύος 19,8 MW, στο πλαίσιο της υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού του Ομίλου, που έχει ως στόχο τη δημιουργία νέων πηγών εσόδων τα επόμενα χρόνια, υπέγραψε ο Όμιλος AKTOR.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο Όμιλος AKTOR, μέσω της θυγατρικής του «AKTOR ΗΛΙΑΚΗ ΚΙΛΚΙΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», θα εξαγοράσει το 100% χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής εν λειτουργία, συνολικής ισχύος 19,8ΜW το οποίο βρίσκεται στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου AKTOR, κ. Αλέξανδρος Εξάρχου δήλωσε: «Συνεχίζουμε αποφασιστικά την εφαρμογή του στρατηγικού μας σχεδιασμού για την συγκρότηση ενός δυναμικού χαρτοφυλακίου ενέργειας, που έχει ως στόχο την διαφοροποίηση των πηγών εσόδων μας, τη δημιουργία περαιτέρω αξίας για τους μετόχους μας και τη συμβολή μας στην πράσινη μετάβαση της Ελλάδας. Όπως έχουμε ανακοινώσει, το 2025 θα επενδύσουμε τουλάχιστον €1 δισ. ευρώ για εξαγορές ώστε να διευρύνουμε το αποτύπωμά μας σε όλους τους κλάδους δραστηριοτήτων του Ομίλου. Οι ΑΠΕ, όχι μόνο αποτελούν το μέλλον της ενέργειας, αλλά και προσφέρονται για σημαντικές ενδοομιλικές συνέργειες και οφέλη, χάρη στη μακρά εμπειρία, την τεχνογνωσία και τις ικανότητες των ανθρώπων μας».

Το τελικό καθαρό τίμημα της εξαγοράς (μετά την αφαίρεση του τραπεζικού δανεισμού του χαρτοφυλακίου) εκτιμάται ότι θα ανέλθει περίπου στα 7,5 εκατ. ευρώ, ενώ η συναλλαγή, η οποία τελεί υπό τις συνήθεις αιρέσεις για παρόμοιου είδους συναλλαγές, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός τριών μηνών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Εργάνη: Απολύθηκαν ή παραιτήθηκαν 1 εκατομμύριο μισθωτοί στην εκπνοή του 2025

Οι γιατροί προτείνουν άφθονα λαχανικά αλλά οι τιμές στα ράφια απλησίαστες!

Έως 1.300 ευρώ για σύνδεση με την αποχέτευση: Ποιοι δικαιούνται την επιδότηση και τι καλύπτει

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider