Γ. Χριστόπουλος: Τα κίνητρα και η φιλοσοφία του νέου νομοσχεδίου για συγχωνεύσεις και καινοτομία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γ. Χριστόπουλος: Τα κίνητρα και η φιλοσοφία του νέου νομοσχεδίου για συγχωνεύσεις και καινοτομία
Μίλησε εκτενώς για την ανάγκη καλύτερης διασύνδεσης με την έρευνα και την καινοτομία.

Περισσότερες πληροφορίες για το νέο νομοσχέδιο το οποίο επεξεργάζεται το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, το οποίο θα περιλαμβάνει φορολογικά κίνητρα που θα υποστηρίζουν τις συγχωνεύσεις αλλά και την καινοτομία, έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής & Στρατηγικής της ελληνικής κυβέρνησης, Γιώργος Χριστόπουλος, στο πλαίσιο του «Mergers & Acquisitions Summit», το οποίο πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο κ. Χριστόπουλος, μιλώντας στον Senior Business Editor της Καθημερινής Ηλία Μπέλλο αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία του νέου νομοσχεδίου, το οποίο θα αφορά πρωτίστως εκείνες τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στο μεταίχμιο του να αναπτυχθούν περαιτέρω, εξηγώντας ότι το μέγεθος της επιχείρησης δεν είναι αυτοσκοπός, καθώς υπάρχουν κλάδοι και δραστηριότητες στα οποία αυτό δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα. Ωστόσο, αναφέρθηκε στα σημαντικά οφέλη σε επίπεδο ανταγωνιστικότητας και εξωστρέφειας που μπορούν να προκύψουν από το μεγαλύτερο μέγεθος επιχειρήσεων σε συγκεκριμένους κλάδους.

Μίλησε επίσης εκτενώς για την ανάγκη καλύτερης διασύνδεσης με την έρευνα και την καινοτομία που μπορεί να παραχθεί σε ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα στη χώρα μας, αλλά και στη σημασία διακράτησης ταλέντου στην καινοτομία, κάτι το οποίο αποτελεί επίσης πεδίο στόχευσης του Υπουργείου. Επισήμανε, τέλος, ότι το νομοσχέδιο θα δοθεί σύντομα σε διαβούλευση, ενώ είναι ευπρόσδεκτες και πολύτιμες οι παρατηρήσεις της αγοράς, καθώς το εκτεταμένο engagement είναι σίγουρα κάτι το οποίο επιθυμεί η ηγεσία του Υπουργείου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider