Delta Air Lines: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα κέρδη για το πρώτο τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Delta Air Lines: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα κέρδη για το πρώτο τρίμηνο
Η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 37 εκατ. δολάρια, ή 6 σεντς ανά μετοχή, τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, από ζημία 363 εκατ. δολαρίων, ή 57 σεντς ανά μετοχή, την προηγούμενη περίοδο.

Επέστρεψε στην κερδοφορία η Delta Air Lines το πρώτο τρίμηνο, μετά το αρνητικό κλείσιμο του 2023, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που εξέδωσε ο αερομεταφορέας, ξεπερνώντας μάλιστα τις προβλέψεις των αναλυτών.

Συγκεκριμένα η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 37 εκατ. δολάρια, ή 6 σεντς ανά μετοχή, τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, από ζημία 363 εκατ. δολαρίων, ή 57 σεντς ανά μετοχή, την προηγούμενη περίοδο, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη ήταν 288 εκατ. δολάρια έναντι 235 εκατ. της πρόβλεψης, με 0,45 δολ. ανά μετοχή έναντι 0,36 δολ. αναμενόμενα, ενώ αυξήθηκαν από τα 163 εκατ. δολάρια ή 25 σεντς ανά μετοχή το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Τα έσοδα που έφτασαν τα 12,6 δισ. δολάρια έναντι αναμενόμενων 12,5 δισ. δολαρίων, αυξήθηκαν κατά 6% από πέρυσι ενώ ήταν ελαφρώς χαμηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών.

Ο διευθύνων σύμβουλoς Ed Bastian δήλωσε ότι η εταιρεία κατέγραψε ισχυρές κρατήσεις τόσο για αναψυχή όσο και για επαγγελματικά ταξίδια. «Οι καταναλωτές συνεχίζουν να δίνουν προτεραιότητα στα ταξίδια ως μια διακριτική επένδυση για τον εαυτό τους», τόνισε σε συνέντευξή του.

Η Delta έχει επιβραδύνει τις προσλήψεις, όπως και άλλες εταιρείες, μετά από ένα τεράστια αύξηση προσλήψεων στον απόηχο της πανδημίας, και εστιάζει περισσότερο στην αποτελεσματικότητα. Ο Bastian επισήμανε πως ο αριθμός των εργαζομένων της εταιρείας θα αυξηθεί σε ελαφρώς σε σύγκριση με το 2023.

Η Delta προβλέπει κέρδη β' τριμήνου από 2,20 έως 2,50 δολάρια ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές προβλέπουν μεταξύ 2,23 δολαρίων ανά μετοχή κατά μέσο όρο, σύμφωνα με την LSEG.

Η Delta επανέλαβε επίσης την πρόβλεψή της για ολόκληρο το έτος για 6 έως 7 δολάρια ανά μετοχή και ελεύθερες ταμειακές ροές μεταξύ 3 και 4 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

TSMC: Αύξηση κερδών 34% για το Μάρτιο - Η ταχύτερη ανάπτυξη από Νοέβριο του 2022

Γερμανία: Η πλειονότητα των εταιρειών νιώθει ότι αντιμετωπίζει αθέμιτο ανταγωνισμό στην Κίνα

Μακροπρόθεσμη συνεργασία BMW - Rimac Technology στο κομμάτι των μπαταριών

gazzetta
gazzetta reader insider insider