Η Blackstone φλερτάρει με την εξαγορά της L’Occitane

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η Blackstone φλερτάρει με την εξαγορά της L’Occitane
Κοντά σε συμφωνία για την απόκτηση της εταιρείας καλλυντικών L’Occitane International βρίσκεται η Blackstone.

Κοντά σε συμφωνία για την απόκτηση της εταιρείας καλλυντικών L’Occitane International βρίσκεται η Blackstone, με την ανακοίνωση του deal να μην αποκλείεται να λάβει χώρα τα επόμενα 24ωρα.Ειδικότερα, ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της L’Occitane, Reinold Geiger και η Blackstone πλησιάζουν σε συμφωνία για την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας καλλυντικών, γεγονός που βάζει ενδεχομένως τέλος στη 14ετή πορεία της εταιρείας στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Η διαπραγμάτευση της μετοχής της L’Occitane ανεστάλη στο Χονγκ Κονγκ την Τρίτη, εν αναμονή ανακοίνωσης. Ενώ οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, θα μπορούσαν να καθυστερήσουν ή και να καταρρεύσουν, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο. Η L’Occitane που έχει χρηματιστηριακή αξία περίπου 43,6 δισ. δολάρια Χονγκ Κονγκ (5,6 δισ. δολάρια), ιδρύθηκε το 1976 από τον Γάλλο Olivier Baussan, ο οποίος ξεκίνησε να παρασκευάζει αιθέρια έλαια από φυτά όπως η λεβάντα στην επαρχία της Προβηγκίας και να τα πουλάει στις τοπικές αγορές.

Ο Geiger έγινε μέτοχος το 1994, αλλά δήλωσε ότι οι κακές επιδόσεις της εταιρείας τον ώθησαν να αρχίσει να εργάζεται εκεί σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει την επένδυσή του. Τελικά όμως εισήχθη στο Χονγκ Κονγκ με αρχική δημόσια προσφορά το 2010 και σήμερα διαθέτει οκτώ brands και περίπου 3.000 σημεία πώλησης σε 90 χώρες. Ωστόσο, κερδίζει μόνο το ένα τρίτο περίπου των εσόδων της στην Ασία, ενώ η Αμερική είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Εργασιακό στρες βιώνουν 8 στους 10 εργαζόμενους - Χειρότερη η κατάσταση στους μεγάλους ομίλους

Συνεχίζει ακάθεκτο το Bitcoin - Ξεπέρασε και τα 118.000 δολάρια

Αύξηση ορίων συνταξιοδότησης από το 2027 φέρνει η σύνδεση με το προσδόκιμο ζωής - Χαμηλή ηλικία «εξόδου» στην Ελλάδα βλέπει ο ΟΟΣΑ

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider