Nvidia: Σχεδιάζει κέντρο τεχνητής νοημοσύνης 200 εκατ. δολαρίων στην Ινδονησία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Nvidia: Σχεδιάζει κέντρο τεχνητής νοημοσύνης 200 εκατ. δολαρίων στην Ινδονησία
Την κατασκευή ενός κέντρου τεχνητής νοημοσύνης 200 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ινδονησία σχεδιάζει η Nvidia σε μία προσπάθεια να επεκταθεί περαιτέρω στη Νοτιοανατολική Ασία.

Την κατασκευή ενός κέντρου τεχνητής νοημοσύνης 200 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ινδονησία σχεδιάζει η Nvidia σε συνεργασία με την Indosat Ooredoo Hutchison, σε μία προσπάθεια να ενισχύσει τις τοπικές τηλεπικοινωνιακές υποδομές και να επεκταθεί περαιτέρω στη Νοτιοανατολική Ασία.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Επικοινωνίας και Πληροφορικής της Ινδονησίας, Budi Arie Setiadi, η νέα εγκατάσταση θα έχει έδρα στην πόλη Σουρακάρτα, στην επαρχία της Κεντρικής Ιάβας και θα φιλοξενήσει είτε τηλεπικοινωνιακές υποδομές, είτε ένα κέντρο ανθρώπινου δυναμικού.

Τον περασμένο μήνα, η Indosat ανακοίνωσε ότι ήταν έτοιμη να ενσωματώσει την αρχιτεκτονική τσιπ επόμενης γενιάς της Nvidia, Blackwell, στην υποδομή της, με «στόχο να προωθήσει την Ινδονησία σε μια νέα εποχή κυρίαρχης τεχνητής νοημοσύνης και τεχνολογικής προόδου». Η Indosat Ooredoo Hutchison είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της Ινδονησίας μετά τη συγχώνευση το 2022 μεταξύ της Ooredoo του Κατάρ και της CK Hutchison του Χονγκ Κονγκ.

Η Nvidia υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης με την κυβέρνηση της Ινδονησίας τον Ιανουάριο του 2022, μέσω του οποίου δεσμεύτηκε να εκπαιδεύσει καθηγητές και πάνω από 20.000 φοιτητές πανεπιστημίου σε δεξιότητες τεχνητής νοημοσύνης σε διάστημα πέντε ετών, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη δεξαμενή ταλέντων τεχνητής νοημοσύνης της χώρας.

Τον Ιανουάριο, ο πάροχος τηλεπικοινωνιών της Σιγκαπούρης Singtel ανακοίνωσε τη συνεργασία με τη Nvidia για την ανάπτυξη δυνατοτήτων τεχνητής νοημοσύνης στα κέντρα δεδομένων της σε όλη τη Νοτιοανατολική Ασία.

Η περιοχή έχει αποδειχθεί σημαντικός παράγοντας εσόδων για τη Nvidia. Μια κατάθεση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ πέρυσι έδειξε ότι περίπου το 15% ή 2,7 δισ. δολάρια των εσόδων της εταιρείας για το τρίμηνο που έληξε τον Οκτώβριο προήλθε από τη Σιγκαπούρη.

Η Σιγκαπούρη ακολουθεί τις ΗΠΑ, οι οποίες δημιούργησαν το 34,77% των εσόδων της Nvidia, την Ταϊβάν με 23,91% και την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ, με 22,24% στην κατάταξη πωλήσεων εκείνο το τρίμηνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Samsung: Αναμένει εκτίναξη κερδών 931% το πρώτο τρίμηνο

Apple: Απολύει 600 άτομα μετά την ακύρωση του project για την κατασκευή ηλεκτρικού οχήματος

Ford: Επεκτείνεται στην αγορά των υβριδικών - Κέρδη 2% για τη μετοχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider