Unilever: Διαχωρίζει τα παγωτά από τη δραστηριότητά της - Περικοπές 7.500 θέσεων εργασίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Unilever: Διαχωρίζει τα παγωτά από τη δραστηριότητά της - Περικοπές 7.500 θέσεων εργασίας
Οι μετοχές της Unilever, σημείωσαν άνοδο άνω του 5%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να διαχωρίσει τη μονάδα παραγωγής παγωτού της. Η κίνηση αυτή αναμένεται να επηρεάσει 7.500 θέσεις εργασίας.

Κέρδη άνω του 5% βρέθηκε να σημειώνει η μετοχή της Unilever, αμέσως μετά την ανακοίνωση του κολοσσού των καταναλωτικών αγαθών ότι σχεδιάζει να διαχωρίσει τη μονάδα παραγωγής παγωτού της, η οποία περιλαμβάνει τις μάρκες Ben & Jerry's και Magnum. Η κίνηση αυτή γίνεται στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της επιχείρησης και θα επηρεάσει 7.500 θέσεις εργασίας.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία ανέφερε: «Οι προτεινόμενες αλλαγές αναμένεται να επηρεάσουν 7.500 θέσεις εργασίας παγκοσμίως -κυρίως σε γραφεία- ενώ το συνολικό κόστος της αναδιάρθρωσης θα ανέλθει περίπου στο 1,2% του κύκλου εργασιών του ομίλου, για τα επόμενα τρία χρόνια (από το περίπου 1% που είχε εκτιμηθεί προηγουμένως)».

Η αναδιάρθρωση της εταιρείας θα ξεκινήσει άμεσα κι αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2025. Η κίνηση αυτή σύμφωνα με εκτιμήσεις της Unilever, θα της αποφέρει συνολική εξοικονόμηση ύψους περίπου 800 εκατ. ευρώ (868,3 εκάτ. δολάρια). Τέλος, θα της επιτρέψει να γίνει μια «απλούστερη και πιο εστιασμένη εταιρεία», με τέσσερις διακριτές επιχειρηματικές μονάδες: προϊόντα ομορφιάς, ευεξίας, προσωπικής φροντίδας και διατροφής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ESG: Οι επιχειρήσεις έχουν καλές προθέσεις αλλά τελικά κάνουν πίσω

Ιαπωνία: Τέλος στα αρνητικά επιτόκια μετά από 17 χρόνια - Τι σημαίνει για οικονομία, επιχειρήσεις και επενδύσεις

Σε RENCO - ΤΕΡΝΑ ΑΕ η κατασκευή του 1ου Data Center της Microsoft

gazzetta
gazzetta reader insider insider